Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Camerai: Άλλη μια μυστική εξαγορά της Apple από το Ισραήλ

Η Apple έχει παράδοση στη διεξαγωγή αθόρυβων εξαγορών. Ένας σημαντικός αριθμός εξαγορών που πραγματοποιεί αποκαλύπτεται μόνο αφού ολοκληρωθούν ή δεν αποκαλύπτονται ποτέ,

Το 2019, σε ένα συνέδριο της Berkshire Hathaway, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook ανέφερε ότι η εταιρεία είχε αποκτήσει 25 εταιρείες εκείνο το έτος και ένας μονοψήφιος αριθμός από αυτές είχε ανακοινώσει. Επίσης τότε είχε τονίσει ότι οι εξαγορές αποτελούν πάντα δεύτερη προτεραιότητα για την εταιρεία, η οποία προτιμά να επενδύει σε έργα εσωτερικής ανάπτυξης.

Τον δρόμο της απόκρυψης ακολούθησε και με την ισραηλινή Startup Camerai Ltd. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Calcalist η ισραηλινή εταιρεία πωλήθηκε στην Apple πριν από ενάμισι χρόνο για αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η τεχνολογία της Camerai έγινε σημαντικό μέρος των λειτουργιών της κάμερας των iPhone με έμφαση στις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας και του βίντεο. Οι ιδρυτές της Startup κράτησαν την εταιρεία σε κατάσταση μυστικότητας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ύπαρξής της και ακόμη και μετά την εξαγορά.

Στα πέντε χρόνια από την ίδρυσή της, η Camerai συγκέντρωσε πολύ λίγα κεφάλαια. Σύμφωνα με στοιχεία της IVC, η εταιρεία συγκέντρωσε συνολικά 3 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 από τους Aaron Wetzler, Erez Tal, Jonathan Rimon και Moty Kosharovsky, με το όνομα Tipit. Κατά τη στιγμή της πώλησής της στην Apple, απασχολούσε 13 εργαζόμενους στο Τελ Αβίβ, η πλειοψηφία των οποίων ενσωματώθηκε στο γραφείο της Apple στη Herzliya.
Το κέντρο R&D της Apple στο Ισραήλ απασχολεί σήμερα περίπου 1.500 άτομα πολλά εκ των οποίων προέρχονται από τις εξαγορές της στο Ισραήλ τα τελευταία έτη.

Η πλατφόρμα της Camerai επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών και λογισμικού να δημιουργήσουν επαυξημένη πραγματικότητα και γραφικά επεξεργασίας εικόνων χωρίς την ανάγκη τεχνικών γνώσεων ή σύνταξης κώδικα. Αφού ενσωματώθηκε στις κάμερες της Apple, έκανε πιο εύκολη τη ζωή για προγραμματιστές που ήθελαν να συμπεριλάβουν δυνατότητες AR στις διάφορες εφαρμογές τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις