Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple απέρριψε αναβάθμιση του Facebook

Σύμφωνα με το Reuters, η Apple απέρριψε μία από τις νέες αναβαθμίσεις του Facebook, με τις οποίες το δημοφιλές social media προσπάθησε να ενημερώσει τους χρήστες ότι η Apple θα λαμβάνει το 30% από την νέα δυνατότητα των “paid online events”.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Facebook λάνσαρε μια νέα επιλογή στην εφαρμογή του, η οποία επιτρέπει τις επιχειρήσεις να χρεώνουν για κάποια online events, σε μια προσπάθεια για να τις βοηθήσει να καλύψουν τις απώλειες εσόδων λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Το Facebook προσπάθησε να ενημερώσει τους χρήστες ότι η Apple συλλέγει το 30% των αγορών εντός εφαρμογής από μια νέα δυνατότητα διαδικτυακών εκδηλώσεων, σχεδιάζοντας να προσθέσει μια γραμμή στην εφαρμογή iPhone που θα ενημέρωνε ότι «η Apple παίρνει το 30% αυτής της αγοράς», κάτι που απέρριψε η Apple.

Το Facebook προχώρησε σε ερώτηση στην Apple, αν θα μειώσει το 30% της προμήθειας στο App Store, έχοντας ως στόχο όλα τα χρήματα να μεταφερθούν απευθείας στις μικρές επιχειρήσεις. Τελικώς η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
Το Facebook τόνισε πως εάν οι χρήστες κάνουν τις ίδιες εκδηλώσεις, είτε στο web είτε μέσω  εφαρμογής σε Smartphone Android, θα διατηρήσουν το 100% των εσόδων τους, οπότε για αυτό το λόγο κρίνει σωστό να αναφέρει σε εμφανές σημείο τη προμήθεια που λαμβάνει η Apple.

Το Facebook δήλωσε χαρακτηριστικά για αυτό το θέμα στο Reuters ότι: «Τώρα περισσότερο από πότε, πρέπει να δίνουμε την επιλογή να βοηθούμε τους ανθρώπους να καταλαβαίνουν για το πού πηγαίνουν πραγματικά τα χρήματα που προορίζονται για τις μικρές επιχειρήσεις. Δυστυχώς, η Apple αρνήθηκε την ειδοποίηση που ανέφερε σχετικά με την προμήθεια 30%, αλλά εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να κάνουμε αυτές τις πληροφορίες διαθέσιμες στην εφαρμογή».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις