Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Θα εξαγοράσει η Uber την Free Now και την Beat;

Σε μια προσπάθεια να επεκτείνει το αποτύπωμά της στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, η Uber φαίνεται πως σκέφτεται να εξαγοράσει τη Free Now, την κοινοπραξία των γερμανικών κολοσσών Daimler – BMW, κάτω από την “ομπρέλα” της οποίας βρίσκεται και η δική μας Beat.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Uber εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά, όταν είδε τις προσπάθειες του ομίλου Free Now να προσελκύσει επενδυτές αλλά και πελάτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Daimler είχε εκτιμήσει την αξία του 50% της κοινοπραξίας σε περίπου 720 εκατ. δολάρια τον περασμένο Ιούνιο με την Beat να έχει ένα μεγάλο μερίδιο της κοινοπραξίας στην Ν. Αμερική.

Ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο και οι όποιες συζητήσεις φαίνεται να είναι σε πρώιμο στάδιο, ενώ άτομα με γνώση του θέματος σημειώνουν ότι λόγω των δυσκολιών της συγκεκριμένης αγοράς μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τις εταιρείες να συμφωνήσουν σε μία τιμή. Επίσης, οι πηγές αναφέρουν ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκύψει και άλλος επίδοξος αγοραστής και να “χτυπήσει” την Uber.

Εκπρόσωποι τόσο της Uber όσο και της BMW αρνούνται να σχολιάσουν το θέμα, ενώ εκπρόσωπος της Daimler δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει εικασίες.

Σημειώνεται ότι η Daimler και η BMW ένωσαν τις δυνάμεις τους πέρυσι, δημιουργώντας μια κοινοπραξία με το όνομα Your Now. Η κοινοπραξία σήμερα αποτελείται από πέντε επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένης της Free Now (πρώην MyTaxi),η οποία έχει ενσωματώσει τη γαλλική Kapten, την ελληνική Beat και την ρουμανική Clever Taxi.

Ανακατατάξεις στην Beat

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, ο Νίκος Δρανδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Beat μέχρι σήμερα αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία την οποία ο ίδιος δημιούργησε πίσω στο 2011.

“Ο Νίκος έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο δημιουργώντας και κάνοντας το Beat αυτό που είναι σήμερα. Είμαστε ευγνώμονες για την προσήλωσή του στην ανάπτυξη της εταιρείας όλα τα τελευταία χρόνια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια”, δήλωσε ο Marc Berg, Διευθύνων Σύμβουλος της FREE NOW σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σχετικά με την αποχώρησή του.

Προσωρινά, χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου εκτελεί ο Paul Onnen, Διευθυντής Τεχνολογίας στη Beat, ενώ η λειτουργία της εφαρμογής στην ελληνική αγορά συνεχίζει με την ίδια ομάδα και διοίκηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπό το Γενικό Διευθυντή της στην Ελλάδα, Βασίλη Ντάνια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις