Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από 900 εκατ. δολάρια σήκωσαν τον Δεκέμβριο οι Ισραηλινές Startups

Περισσότερα από 900 εκατ. δολάρια σήκωσαν οι Ισραηλινές Startups τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Globes, το οποίο τονίζει μάλιστα ότι ο αριθμός μπορεί να είναι στην πραγματικότητα ακόμα μεγαλύτερος λόγω μη ανακοινωμένων συμφωνιών.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα υψηλό ποσό το οποίο ακολουθεί ένα επίσης “ισχυρό” Νοέμβριο με χρηματοδοτήσεις 900 εκατ. δολαρίων και έναν Οκτώβριο με συνολικές επενδύσεις 800 εκατ. δολαρίων. Το ρεκόρ σε μήνα για φέτος ήταν ο Σεπτέμβριος, κατά τη διάρκεια του οποίου οι χρηματοδοτήσεις άγγιξαν τα 1,1 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου.

Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινές τεχνολογικές εταιρείες σήκωσαν συνολικά 8 δισ. δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, αγγίζοντας σχεδόν το ρεκόρ των 8.3 δισ. δολαρίων που είχε καταγραφεί το 2019, το οποίο επίσης εύκολα είχε ξεπεράσει το ρεκόρ των 6.4 δισ. δολαρίων που είχε σημειωθεί το 2018 και των 5.24 δισ. δολαρίων το 2017.

Οι γύροι χρηματοδότησης που ξεχώρισαν τον Δεκέμβριο και “έδειξαν” το δρόμο ήταν αυτός της διαδικτυακής πλατφόρμας συνεδρίων και εκδηλώσεων, Bizaboo, ύψους 138 εκατ. δολαρίων, και αυτός της εταιρείας cloud security Wiz, ύψους 100 εκατ. δολαρίων. Ακολούθησαν οι BigID με 70 εκατ., η Hibob με επίσης 70 εκατ., η Orca με 55 εκατ., η Mitrassist με 50 εκατ. και η BioSight με 46 εκατ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις