Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ελληνική Magos στον ημιτελικό των Tech Rocketship Awards Europe

Στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού Tech Rocketship Awards Europe που διεξάγεται από το Υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, προκρίθηκε η ελληνική Startup Magos,  μετά την αξιολόγηση συνολικά 624 υποψηφιοτήτων.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός βοηθά επιχειρήσεις από την Ευρώπη και το Ισραήλ να εγκατασταθούν και να επενδύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και, αντίστοιχα, τις εγχώριες εταιρείες να επιτύχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι νικητές λαμβάνουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα υποστήριξης που θα τους συνδέει με το οικοσύστημα καινοτομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή με εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, συμβούλους, πελάτες και ένα ευρύ δίκτυο επαφών.

Η Magos, η οποία πλέον βρίσκεται στον ημιτελικό μαζί με άλλες 23 εταιρείες,  έχει δημιουργήσει μία deep tech τεχνολογία, η οποία ενσωματώνεται σε ένα ζευγάρι γάντια και διευκολύνει την επικοινωνία ανθρώπου- υπολογιστή, μέσω αισθητήρων. Τα γάντια της Magos, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πληθώρα περιπτώσεων και τομέων.

Στον τομέα της Υγείας για παράδειγμα, ο ασθενής φορώντας τα γάντια μπορεί να παρέχει πλήθος δεδομένων στον γιατρό, βελτιώνοντας δραστικά την αξιολόγηση της αποκατάστασης διάφορων παθήσεων στα χέρια ή τα δάχτυλα. Τα γάντια μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης στην εκπαίδευση, το gaming ή ακόμα και την μηχανική.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις