Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ΑWS εξαγοράζει εφαρμογή κρυπτογραφημένων επικοινωνιών στρατιωτικού επιπέδου

Η Amazon έχει βάλει στόχο κυβερνητικές και στρατιωτικές υπηρεσίες στις Η.Π.Α. αναφορικά με τις υποδομές τους cloud.

Η Amazon Web Services ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι απέκτησε το Wickr, μια πλατφόρμα κρυπτογραφημένης ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται από κυβερνητικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις, χωρίς να ανακοινωθούν οι όροι της συμφωνίας.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι πριν την εξαγορά της Wickr, η Amazon προσπάθησε να εξαγοράσει την πλατφόρμα κρυπτογραφημένης επικοινωνίας Signal.

H Wickr ιδρύθηκε το 2011 και έχει σηκώσει 73 εκατ. δολάρια μέχρι σήμερα από επενδυτές όπως η Breyer Capital.

Σε ανάρτησή του ο Stephen Schmidt, αντιπρόεδρος και επικεφαλής ασφάλειας πληροφοριών για την AWS, χαιρετίζει την εξαγορά και δηλώνει ότι η ανάγκη για ασφαλείς υπηρεσίες επικοινωνίας όπως αυτές που προσφέρει η Wickr έχει επιταχυνθεί καθώς η πανδημία Covid-19 ώθησε πολλούς να υιοθετήσουν υβριδικά εργασιακά περιβάλλοντα.
“Οι ασφαλείς λύσεις επικοινωνίας της Wickr βοηθούν τις επιχειρήσεις και τους κυβερνητικούς οργανισμούς να προσαρμοστούν σε αυτή την αλλαγή στο εργατικό δυναμικό τους και είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο αυξανόμενο σύνολο υπηρεσιών συνεργασίας και παραγωγικότητας που προσφέρει η AWS σε πελάτες και συνεργάτες”, ανέφερε ο Schmidt.

Μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Wickr επιβεβαιώνει την απόκτηση:
“Από την ίδρυση μας πριν από δέκα χρόνια, έχουμε αναπτυχθεί για να εξυπηρετήσουμε οργανισμούς σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, σε όλο τον κόσμο. Μαζί με την AWS, ανυπομονούμε να πάμε τις λύσεις μας στο επόμενο επίπεδο για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.”

Η Wickr προσφέρει μια εφαρμογή που είναι δωρεάν για το κοινό, μαζί με μια υπηρεσία επί πληρωμή που απευθύνεται στην υποστήριξη κρυπτογραφημένων επικοινωνιών στρατιωτικού επιπέδου, εκπληρώνοντας ακόμα και τις προδιαγραφές της NSA.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Amazon βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το υπουργείο άμυνας των Η.Π.Α. το οποίο ανέθεσε ένα συμβόλαιο δισεκατομμυρίων δολαρίων για υπηρεσίες Cloud του πενταγώνου στην Microsoft το 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις