Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι επενδύσεις σε αμερικανικές Startups αναμένεται να σπάσουν ρεκόρ το 2021

Ρεκόρ αναμένεται να σπάσουν οι επενδύσεις  VC στις ΗΠΑ το 2021, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα. Η εκτόξευση προκύπτει από μια μεγάλη αύξηση που καταγράφεται στις late-stage επενδύσεις και στις χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατ. δολάρια.

Στην Ουάσιγκτον συγκεκριμένα, οι επενδύσεις σε Startups άγγιξαν τα 3,4 δισ. δολάρια το πρώτο μισό του 2021, ενώ στο σύνολο του 2020 οι επενδύσεις έφτασαν τα 5 δισ. δολάρια και το 2019 τα 4,1 δισ. δολάρια. Εταιρείες που συγκέντρωσαν μεγάλες χρηματοδοτήσεις είναι η Umoja Biopharma, η οποία σήκωσε 210 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο και η Highspot που συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά την πανδημία, που τους πρώτους μήνες του έτους οδήγησε τις επενδύσεις σε σχετική ύφεση, οι επενδυτές φαίνεται πως βρήκαν γρήγορα το δρόμο τους προς τη «νέα κανονικότητα» κάνοντας συναντήσεις και γνωριμίες με Startups μέσω Zoom. Έτσι, καθώς η  τεχνολογία εδραιώθηκε στην καθημερινή μας ζωή, το ενδιαφέρον για νέες εταιρείες τεχνολογίας αυξήθηκε.

Αυτή η εκτόξευση, που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ίσως είναι παρόμοια με τον επενδυτικό κύκλο στα τέλη της δεκαετίας του 1990 όταν οι εταιρείες έκαναν αγώνα δρόμου για να χρησιμοποιήσουν το Ίντερνετ. Τα επενδυτικά κεφάλαια τα πήγαν εξαιρετικά το 1997 και το 1998 και άσχημα το 1999 και το 2000. «Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν βρισκόμαστε στο 1997 ή στο 2000»,δηλώνουν αναλυτές του PitchBook.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις