Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Xiaomi διαμόρφωσε εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων με 300 υπαλλήλους

Μια νέα εταιρεία σχηματίζεται με επίκεντρο τα ηλεκτρικά οχήματα και την τεχνολογία τoυ ομίλου μετά από μια εξαγορά που έκανε.

Ο κινεζικός κολοσσός των smartphones Xiaomi ολοκλήρωσε επίσημα την επιχείρηση που ίδρυσε για ηλεκτρικά οχήματα, δηλώνοντας ότι το τμήμα έχει εισέλθει σε “ουσιαστική φάση ανάπτυξης”. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Xiaomi σημείωσαν άνοδο περίπου 1,4%.

Το όνομα της θυγατρικής εταιρείας είναι Xiaomi EV και ιδρύθηκε με εγγεγραμμένο κεφάλαιο 10 δισ. γουάν (1,55 δισ. δολάρια). Τον Μάρτιο, επίσης, η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία για να ξεκινήσει την επιχείρηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Xiaomi EV απασχολεί πλέον 300 υπαλλήλους, σύμφωνα με την εταιρεία, με την επιχείρηση να διευθύνεται από τον ιδρυτή και CEO του ομίλου Lei Jun. Η Xiaomi δήλωσε επιπλέον ότι η εξειδικευμένη ομάδα που έχει αναλάβει τα ηλεκτρικά οχήματα έχει “διεξάγει έρευνα για έναν τεράστιο όγκο χρηστών” τους τελευταίους πέντε μήνες προκειμένου να σχεδιάσει τα νέα μέσα.

Ο όμιλος έχει επίσης προσεγγίσει συνεργάτες του κλάδου, ενώ προχωράει στον ορισμό του προϊόντος EV και το σχηματισμό της κατάλληλης ομάδας. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ακόμη παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο.

Νωρίτερα μάλιστα αυτό το μήνα, η Xiaomi εξαγόρασε την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Deepmotion για περίπου 77,37 εκατ. δολάρια για να “ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα” της στο χώρο της τεχνολογίας αναφορικά με την νεοσύστατη επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της.

Η Xiaomi, γνωστή για τα smartphones και άλλα συνδεδεμένα με το διαδίκτυο hardware, εισέρχεται σε έναν απίστευτα ανταγωνιστικό χώρο στην Κίνα ανάμεσα σε νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η Nio και η Xpeng, όπως και σε καθιερωμένους παίκτες σαν την Tesla και τη BYD, μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που υποστηρίζεται από τον Warren Buffett.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις