Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εφαρμογή της CommBank παρακολουθεί το αποτύπωμα άνθρακα

Η πολυεθνική τράπεζα συνεργάζεται με fintech εταιρεία για να μετρήσει τα επίπεδα άνθρακα σύμφωνα με τα στοιχεία επιχειρηματικών δαπανών.

Η Commonwealth Bank of Australia πρόκειται να παρέχει εξατομικευμένο αποτύπωμα άνθρακα για τους πελάτες της με βάση τα δεδομένα των δαπανών τους, σε συνεργασία με την fintech Startup CoGo 

Σε πρώτη φάση της συνεργασίας, μια επιλεγμένη ομάδα πελατών λιανικήςθα μπορούν να βλέπουν το αποτύπωμα άνθρακα τους μέσω της εφαρμογής της CommBank και να αντισταθμίζουν τις συναλλαγές του προηγούμενου μήνα, αγοράζοντας μονάδες άνθρακα. Αυτή η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες λιανικής το 2022. 

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί συμπεριλαμβάνοντας επιλεγμένους πελάτες μικρών επιχειρήσεων, δίνοντας μεγαλύτερη ορατότητα των μηνιαίων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. 

Ο Angus Sullivan, στέλεχος του ομίλου Commonwealth Bank, αναφέρει ότι συνδυάζοντας τα δεδομένα των πελατών και την κορυφαία στον κλάδο ικανότητα της CoGo στη μέτρηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, θα είναι σε θέση να παρέχουν μεγαλύτερη διαφάνεια στους πελάτες τους, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν μέτρα δράσης για τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. 

Τα δεδομένα θα παρέχουν μεγαλύτερη εξατομίκευση για τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων πιο λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με το ανθρακικό τους αποτύπωμα σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αντιστάθμισης μεμονωμένων συναλλαγών. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις