Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Jack Dorsey φεύγει από το Twitter

Τη θέση του θα αντικαταστήσει ο Parag Agrawal, CTO του Twitter.

Ο 45χρονος CEO του Twitter, Jack Dorsey αποσύρεται από τη θέση του υπεύθυνου των social media με τον CTO Parag Agrawal να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του, σύμφωνα με την εταιρεία. Ο Jack Dorsey, ο οποίος ήταν o CEO του Twitter και της Square, ωστόσο, θα παραμείνει μέλος της ομάδας μέχρι το 2022 όταν και θα γίνει η σύσκεψη των μετόχων.  Ακολούθως, ο πρόεδρος και COO της Salesforce, Bret Taylor θα γίνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, διαδεχόμενος τον Patrick Pichette, πρώην στέλεχος της Google, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι μέλος του ΔΣ ως πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου.

Από την πλευρά του, ο Jack Dorsey δήλωσε ότι θεωρεί πως είναι ώρα το Twitter να “αλλάξει χέρια” χωρίς να σχολιάσει κάτι παραπάνω. Ο 37χρονος Agrawal θα κληθεί έκτοτε να ανταποκριθεί στους στόχους του Twitter που θέλει να έχει 315 εκατ. καθημερινά ενεργούς χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιηθούν οικονομικά μέχρι το τέλος του 2023, γεγονός που θα διπλασιάσει τουλάχιστον τα ετήσια έσοδά της σε ετήσια βάση.

Αυτός που θα διαδεχτεί τον Dorsey είχε αναλάβει μάλιστα να βρει έναν επικεφαλής για το ερευνητικό project Bluesky, το οποίο κατά τον Dorsey θα βοηθήσει τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να συνεργαστούν για τον τρόπο προώθησης των αναρτήσεων στους χρήστες, δίνοντας τους μεγαλύτερο έλεγχο του περιεχομένου που βλέπουν, ενώ επίσης θα διευκολύνει τα κοινωνικά δίκτυα στο να επιβάλλουν περιορισμούς κατά της ρητορικής μίσους και άλλων καταχρήσεων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο να μοιραστούν το φορτίο με χαμηλότερο κόστος. Επισημαίνεται ακόμη ότι ο Agrawal είχε κάνει την πρακτική του άσκηση με επίκεντρο την έρευνα στην AT&T, τη Microsoft και τη Yahoo προτού ενταχθεί στο Twitter.

Το ιστορικό πίσω από τις τρέχουσες εξελίξεις

Ο Dorsey παραλίγο να εκδιωχθεί πέρσι, όταν ο μέτοχος του Twitter, η εταιρεία Elliott Management, είχε επιδιώξει να τον αντικαταστήσει. Ο ιδρυτής της και δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Singer είχε τότε αναρωτηθεί αν ο Dorsey θα έπρεπε να διευθύνει και τις δύο εταιρείες ως ιδιοκτήτης τους. Ο ίδιος ζήτησε στη συνέχεια από τον Dorsey να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μιας από αυτές, προτού η επενδυτική εταιρεία καταλήξει σε συμφωνία με τη διοίκηση του Twitter.

Ο Dorsey ως συνιδρυτής του κολοσσού των social media από το 2006, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος μέχρι το 2008 προτού απομακρυνθεί από το ρόλο του αλλά επέστρεψε στην ηγεσία του Twitter το 2015 μετά την παραίτηση του πρώην CEO Dick Costolo. Οι μετοχές του Twitter σημείωσαν άλμα 85% από τότε που ο Dorsey ανέλαβε τη θέση του CEO στις 5 Οκτωβρίου το 2015, ενώ και η μετοχή της Square έχει αυξηθεί κατά 1.566% από τις 19 Νοεμβρίου 2015 όταν και μπήκε στο χρηματιστήριο. Σήμερα, οι μετοχές του Twitter έκλεισαν με πτώση 2,74%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις