Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Patras IQ 2021: Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον η φετινή Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνογνωσίας

Οι συνεδρίες που υλοποιήθηκαν και οι απόψεις που ανταλλάχθηκαν στο πλαίσιο της φετινής phygital έκθεσης έδωσαν το στίγμα των αναγκαίων επόμενων βημάτων που θα οδηγήσουν στην ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία της κοινωνίας και της οικονομίας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ψηφιακές εκθεσιακές παρουσίες,  όπως και οι συνεδρίες  στα πλαίσια της 7ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2021, που έγιναν στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Η 7η Έκθεση Patras IQ 2021 με όραμα την καθιέρωσή της, ως διακεκριμένη έκθεση προβολής της καινοτομίας σε εθνική και ευρωπαϊκή κλίμακα, έχει ως στόχο την ανάδειξη των ώριμων και καινοτόμων ερευνητικών ιδεών όπως και την προώθηση της εφαρμοσμένης έρευνας στην επιχειρηματική κοινότητα, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Οι συνεδρίες που υλοποιήθηκαν και οι απόψεις που ανταλλάχθηκαν έδωσαν το στίγμα των αναγκαίων επόμενων βημάτων που θα οδηγήσουν στην ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία της κοινωνίας και της οικονομίας.

Στην 7η Phygital Patras IQ, ως εγχείρημα πρόκληση, για την Οργανωτική Επιτροπή της Patras IQ, έλαβαν χώρα συνομιλίες με όλους τους stakeholders της τοπικής επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας, της τοπικής πολιτειακής Αρχής αλλά και των εθνικών κέντρων χάραξης πολιτικής.

Η ευνοϊκή χρονική συγκυρία, ψήφιση νέου νόμου για τους τεχνοβλαστούς, η περεταίρω ανάπτυξη των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας και η εκπεφρασμένη ανάγκη των ερευνητών να αξιοποιήσουν περαιτέρω τα ώριμα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα, αναμένεται να καθορίσουν τα επόμενα αναπτυξιακά βήματα της Έκθεσης η οποία συνιστά ορόσημο για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Την τελετή της 7ης Έκθεσης Patras IQ 2021 άνοιξε ο Παναγιώτης Δημόπουλος, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ.

Στην συνέχεια, στην επίσημη έναρξη της εκδήλωσης της Patras IQ, την κεντρική ομιλία έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι Ανδρέας Κατσανιώτης, Υφυπουργός Εξωτερικών, Νεκτάριος Φαρμάκης Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μέλος, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Ασπράγκαθος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων, Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος ΔΣ Επιμελητηρίου Αχαΐας και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ και ο καθ. Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, που κήρυξε και την επίσημη έναρξη της έκθεσης.

Σημειώνεται πως στην  ενότητα «Επιστήμη – Έρευνα» συμμετείχαν  24 περίπτερα, στην  ενότητα «Επιχειρήσεις» 20 περίπτερα, όπως και 7 «Φορείς Υποστήριξης».

Η πλατφόρμα δέχθηκε συνολικά περισσότερες από 12.500 επισκέψεις, ενώ το τριήμερο της έκθεσης, ξεπέρασε τις 5.000 επισκέψεις και 21.005 προβολές σελίδων. Όσον αφορά τις υβριδικές συνεδρίες αυτές ξεπέρασαν τις 3.000 προβολές. Οι παραπάνω αριθμοί καταδεικνύουν ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις επικουρούν τους στόχους που θέτει μία διοργάνωση σαν την Patras IQ της οποίας σκοπός είναι η διασύνδεση και η εξωστρέφεια, καταργώντας κάθε τύπου σύνορο.

Διαβάστε επίσης:

Patras IQ: Προ των πυλών νέες επενδύσεις με φόντο την αχαϊκή πρωτεύουσα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις