Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tencent απολύει 70 άτομα και βάζει σε μαύρη λίστα 13 επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο μιας εκστρατείας κατά της απάτης, η εταιρεία συμμορφώνεται με το ρυθμιστικό πλαίσιο που κατατρέχει τους tech κολοσσούς παγκοσμίως.

Ο κινεζικός διαδικτυακός γίγαντας Tencent απέλυσε 70 άτομα και έβαλε στη μαύρη λίστα 13 επιχειρήσεις πέρσι στο πλαίσιο εκστρατείας κατά της δωροδοκίας. Η Tencent δεν θα συνεργάζεται πλέον με τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα ενώ μερικοί από τους ανθρώπους που απολύθηκαν έχουν καταγγελθεί στις αρχές δημόσιας ασφάλειας, σύμφωνα με την εταιρεία. Η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθάρισε επίσης ότι οι υποθέσεις αφορούσαν αδικήματα που σχετίζονται με δωροδοκία και υπεξαίρεση.

Η Tencent διεξήγαγε έρευνες στο εσωτερικό της από το 2019, δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα σε μια πρόσφατα ενημερωμένη αναφορά, η οποία έρχεται μετά από ένα χρόνο αυστηρότερων κανονισμών για τον τεχνολογικό τομέα της Κίνας, καθώς το Πεκίνο ελέγχει τις πρακτικές των διαδικτυακών τιτάνων της χώρας.

Κατά το τελευταίο έτος, το Πεκίνο εισήγαγε νέους νόμους σε τομείς από την προστασία των δεδομένων έως την καταπολέμηση του μονοπωλίου, όπως γίνεται αντίστοιχα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το τρέχον διάστημα. Οι tech εταιρείες της Κίνας, από την πλευρά τους, προσπάθησαν να υιοθετήσουν μια πιο συμβιβαστική προσέγγιση για να προλάβουν τις ρυθμιστικές αρχές και να πατάξουν τυχόν πρακτικές που δεν θα άρεσαν στις αρχές.

Παραδείγματα περιπτώσεων κατάχρησης εντοπίζονται παντού από έναν υπάλληλο στο τμήμα ψηφιακής μουσικής της Tencent που χρησιμοποιούσε τη θέση του για να ζητήσει οφέλη από προμηθευτές, μέχρι έναν πρώην εργαζόμενο σε κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο που πήρε στην κατοχή του σκηνικά και ρούχα, τα οποία είχαν αγοραστεί από την Tencent για τα γυρίσματα. Μάλιστα, οι μετοχές της Tencent, εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ, υποχώρησαν εν μέσω βέβαια μιας ευρύτερης πτώσης στις ασιατικές αγορές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις