Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Κυπριακή FinTech WiRE άντλησε χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ

H Startup εταιρεία συγκεντρώνει δεδομένα από ποικίλες πηγές που διαθέτουν ανόμοια μεν, συμπληρωματικά δε, χαρακτηριστικά της αγοράς ακινήτων

Η Κυπριακή FinTech WiRE, που δραστηριοποιείται στην παροχή Insightful δεδομένων ιδιοκτησίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, κατάφερε να συγκεντρώσει περί το 1 εκατομμύριο ευρώ από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, που εδρεύουν στην Κύπρο, σε άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς επίσης και στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία συγκεντρώνει δεδομένα από ποικίλες πηγές που διαθέτουν ανόμοια μεν, συμπληρωματικά δε, χαρακτηριστικά της αγοράς ακινήτων, όπως λ.χ. γεωγραφία, μέγεθος, ηλικία κ.ά., καθώς επίσης γεωλογία, υδρολογία, περιβαλλοντικούς κινδύνους, φυσικούς κινδύνους κ.ο.κ.

Αυτά τα δεδομένα συνδυάζονται με δυναμικές εικόνες και αναλύσεις που προέρχονται από το δορυφορικό δίκτυο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) και διατίθεται μέσω μιας σειράς APIs και καταναλωτικών προϊόντων.

Οι πελάτες της WiRE εκτείνονται από ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες, μέχρι επενδυτές ακινήτων και προγραμματιστές, οι οποίοι με την σειρά τους χρησιμοποιούν τα δεδομένα και εργαλεία της εταιρείας προκειμένου να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις, να αυξήσουν τα έσοδα και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος τους.

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της WiRE τόνισε πως μέσω της τεχνολογίας της Startup, αποκτάται πρόσβαση, αναλύεται και εμπλουτίζονται ποικίλες πηγές δεδομένων και όλα αυτά με εντελώς καινοτόμο τρόπο. 

«Στόχος μας είναι να εισάγουμε όλα αυτά τα real estate δεδομένα σε ολόκληρη την Ευρώπη, στην ίδια πλατφόρμα, διατηρώντας ταυτόχρονα την πλατφόρμα μας “ανοικτή” στις εταιρείες και το κοινό προκειμένου να παρέχουμε διαφάνεια, θέτοντας τα αναγκαία θεμέλια για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και εν τέλει την χρήση νέων εφαρμογών, εργαλείων, μα και χρηματοοικονομικών προϊόντων που θα προέλθουν από την παραγωγική αξιοποίηση της βάσεως δεδομένων μας», τόνισε ο CEO της Κυπριακής FinTech. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις