Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber δεν θα απαιτεί πλέον από επιβάτες ή οδηγούς να φορούν μάσκες

Η Uber προχωρά σε άρση της υποχρεωτικής μάσκας για την διάρκεια των διαδρομών της αλλά η Lyft επιμένει στην χρήση της.

Η Uber ανακοίνωσε ότι από σήμερα δεν απαιτούνται πλέον μάσκες για τους επιβάτες ή τους οδηγούς στις Η.Π.Α. Αυτή η αλλαγή πολιτικής έρχεται λίγο αφότου η δικαστής της Φλόριντα, Kathryn Kimball Mizelle, διορισμένη επί εποχής Trump, ακύρωσε χθες την ομοσπονδιακή εντολή για χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς, η οποία ίσχυε για αεροπλάνα, αεροδρόμια, ταξί, λεωφορεία και άλλα μεταφορικά μέσα.

Ορισμένα δημόσια ΜΜΜ, όπως το SEPTA της Φιλαδέλφειας, το περιφερειακό σιδηροδρομικό σύστημα της Ουάσιγκτον και το New Jersey Transit, έχουν επίσης άρει την υποχρεωτική μάσκα, με αποτέλεσμα για τους ανοσοκατασταλμένους επιβάτες να υπάρχουν λιγότεροι τρόποι να μετακινηθούν στην πόλη, αν δεν θέλουν να έρθουν σε στενή επαφή με ανθρώπους που δεν φορούν μάσκα.

Η Uber ανέφερε βέβαια στο επίσημο site της ότι αν κάποιος δεν αισθάνεται άνετα με την συγκεκριμένη απόφαση, έχει πάντα το δικαίωμα να ακυρώσει την διαδρομή του. Όμως, όσον αφορά στους επιβάτες, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουν από πριν αν ο οδηγός θα φοράει μάσκα ή όχι, επομένως η ακύρωση μιας διαδρομής συχνά σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσουν κάποιο αντίτιμο.

Η εταιρεία χαλάρωσε επίσης την πολιτική της σχετικά με την μη χρήση μπροστινών καθισμάτων, η οποία απαιτούσε από τους επιβάτες να κάθονται στο πίσω κάθισμα για να έχουν οι οδηγοί περισσότερο χώρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Uber ζητούσε τότε από τους επιβάτες να χρησιμοποιούν το μπροστινό κάθισμα μόνο αν αυτό είναι απαραίτητο λόγω του αριθμού των επιβατών π.χ., ενώ υπενθύμιζε στους οδηγούς να κατεβάζουν τα παράθυρά τους για να αερίζεται ο χώρος και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό χεριών.

Η Uber ανέφερε παρόλα αυτά ότι το CDC εξακολουθεί να συνιστά στους ανθρώπους να φορούν μάσκα εάν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου ή έχουν υψηλά επίπεδα μετάδοσης στην περιοχή τους. Ωστόσο, ακόμη και αν ο ένας από τους δύο επιβάτες φοράει μάσκα, εξακολουθεί να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα μετάδοσης ακόμα και αν φορούσαν και οι δύο μάσκα.

Παράλληλα και στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και την Ιρλανδία, η Uber έχει ήδη αρχίσει να χαλαρώνει τις πολιτικές για την υποχρεωτικότητα της μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες των τοπικών κυβερνήσεων αν και η Lyft εξακολουθεί να επιβάλλει την χρήση της μάσκας στις διαδρομές της. Άλλες εταιρείες όπως οι American Airlines, Amtrak, Delta, JetBlue, Southwest, Spirit και United Airlines έχουν καταργήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις