Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Eurora άντλησε 40 εκατ. δολάρια με σκοπό την αυτοματοποίηση των logistics του e-commerce

Η Eurora, μια startup από την Εσθονία, η οποία έχει δημιουργήσει ένα σύστημα βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την Κοινοτική γραφειοκρατία και την πολυπλοκότητα σε επίπεδο των αρμόδιων αρχών περί του ηλεκτρονικού εμπορίου, διευκολύνοντας και απλοποιώντας τις σχετικές διαδικασίες, κατάφερε να αντλήσει χρηματοδότηση της τάξεως των 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Της διαδικασία χρηματοδότησης ηγήθηκε η Connected Capital, με τη συνεργασία των Change Ventures και Equity United.

Η Eurora έχει οικοδομήσει μια πλατφόρμα που λειτουργεί ως ένα είδος φορολογικού χειριστή που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, που τεχνικά αναφέρεται περισσότερο ως «μεσάζων ΦΠΑ». Όπως ισχυρίζονται τα στελέχη της, όταν κάποιος χρήστης πραγματοποιεί μια διαδικτυακή αγορά, οι φόροι και οι δασμοί -συχνά συμπληρώνονται- λάθος. Εκεί, υπεισέρχεται η Eurora, διορθώνοντας, παρέχοντας το σωστό ποσό που αναλογεί στην αγορά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μόνο στην Ευρώπη, έως το 2026 θα παραδίδονται περισσότερα από 260 δισεκατομμύρια δέματα ετησίως. Στοιχείο που προδιαθέτει για σημαντικό φόρτο εργασίας της Eurora, και κατ’ επέκταση σημαντική αύξηση των μεγεθών της. 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις