Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Playter: Λύση BNPL για πληρωμή… επαγγελματικών τιμολογίων!

Η BNPL Startup με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο «σήκωσε» 55 εκατ. δολ. με στόχο την υποστήριξη των ΜμΕ

Η Playter, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ολοκλήρωσε ένα γύρο χρηματοδότησης και μετοχών ύψους 55 εκατ. δολ. από τους υποστηρικτές της Klarna, της SoFi και της Pipe.

Η Adit Venture Capital και η Fasanara Capital ηγούνται του γύρου, με πρόσθετες επενδύσεις από τις Fin Capital, Act Venture Capital και 1818 Ventures. Η επένδυση ακολουθεί τη χρηματοδότηση σποράς ύψους 1,7 εκατ. δολ. τον Μάρτιο.

Η B2B buy now, pay later startup υπόσχεται να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, πληρώνοντας τα τιμολόγια επαγγελματικών υπηρεσιών σε δόσεις.

Η πλατφόρμα που ξεκίνησε πέρυσι, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν έως και 300.000 λίρες χωρίς κόστος τόκων ή διαμοιρασμό εσόδων με συνδρομή που ξεκινά από 550 λίρες το μήνα.

Ο Jamie Beaumont, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Playter, δηλώνει: «Το BNPL για επιχειρήσεις είναι μια εντελώς διαφορετική έννοια από το BNPL B2C. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολύ λίγες αγορές Β2Β που πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο. Δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα που δίνει τον απόλυτο έλεγχο στις επιχειρήσεις να υπαγορεύουν τους όρους πληρωμής που θέλουν να έχουν, βοηθώντας τις να πληρώνουν σε διάστημα 6-12 μηνών, ενώ οι προμηθευτές τους εξακολουθούν να πληρώνονται εντός 24 ωρών».

Ο Francesco Filia, διευθύνων σύμβουλος της Fasanara Capital, εξηγεί το σκεπτικό της επένδυσης: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Playter. Καθώς η χρηματοδότηση στερεύει για τις εταιρείες αρχικών σταδίων, η Playter φέρνει στο τραπέζι μια καινοτόμο και εξαιρετικά ευέλικτη προσφορά χρηματοδότησης που πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει σημαντικά το οικοσύστημα”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις