Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ελληνικές Startups με την μεγαλύτερη χρηματοδότηση

Το Startupper σας παρουσιάζει τις ελληνικές Startups εταιρείες που διατηρούν την έδρα τους στην Ελλάδα, ή έχουν τις "ρίζες" στη χώρα μας οι οποίες έχουν "σηκώσει" σημαντικού ύψους κεφάλαια

Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν μια σειρά από νεοσύστατες επιχειρήσεις που έχουν λάβει κορυφαία funds και αναπτύχθηκαν ταχύτατα, συμβάλλοντας στην οικονομία και την παραγωγή του οικοσυστήματος. Όντας σε τροχιά ανάπτυξης, πολλές από αυτές συγκέντρωσαν κεφάλαια που επένδυσαν σε τομείς δραστηριότητας τους με αποτέλεσμα να βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων. 

Μια από αυτές είναι και η Intelligencia που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσει τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την ανάπτυξη φαρμάκων. Η ίδια έλαβε φέτος 12 εκατ. δολάρια για την επέκταση των προϊόντων της καθώς και του πελατειακού της κοινού, ενισχύοντας παράλληλα την παραγωγικότητα της στο πεδίο της έρευνας και ανάπτυξης. 

Η Persado μετρούσε το 2020 περίπου 83,6 εκατ. ευρώ σε συνολική χρηματοδότηση, ακολουθώντας σταδιακά την Blueground που χθες έλαβε 140 εκατ. δολάρια, αγγίζοντας σε αξία το μυθικό ποσό των 750 εκατ. δολαρίων. Η Persado εργάζεται στον τομέα εφαρμογής της Al για να δημιουργεί αυτόματα εξατομικευμένο περιεχόμενο που χρησιμοποιείται σε καμπάνιες μάρκετινγκ. 

Μια ακόμη εταιρεία η Viva Wallet, η οποία παρέχει υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω των καινοτόμων Smart Android τερματικών ή μέσω της νέας εφαρμογής Android Viva Wallet POS app σε φυσικά και online καταστήματα και επιχειρήσεις, άντλησε φέτος μια χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. δολαρίων, διαθέτοντας τα χρήματα στη συνεχή ανανέωση και εξέλιξη των εφαρμογών της. 

Αλλά και η Workable συνιστά μια εταιρεία μεταξύ των επιτυχημένων του χώρου, συλλέγοντας μέχρι πέρσι τουλάχιστον 73,8 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε διαμορφώνοντας ένα σύστημα διαχείρισης αγγελιών και βιογραφικών για πρόσληψη στελεχών σε μικρές κυρίως επιχειρήσεις. Η Startup διευκολύνει το έργο των υπεύθυνων προσλήψεων και HR αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για την αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων εργαζομένων. 

Η Netdata επίσης συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες εταιρείες με 31,2 εκατ. ευρώ αφότου πρόσθεσε άλλα 14,2 εκατ. δολάρια το 2020 από επενδύσεις VC. Η νεοφυής επιχείρηση προσφέρει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο ανοιχτού κώδικα που μελετά την απόδοση των υπολογιστικών συστημάτων, όπως και τη χρήση της CPU, τη δραστηριότητα του δίσκου, του εύρους ζώνης και τις επισκέψεις σε ιστότοπους, ενώ συμμετέχει και στη συλλογή μετρήσεων. 

Η Balena με τη σειρά της εντάσσεται στην αγορά IoT αφού έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης συσκευών IoT με linux με δικό της λειτουργικό σύστημα και containers που εισάγονται στις συσκευές, όπως τα raspberry pi, σε συνδυασμό με ένα εργαλείο εγγραφής εικόνων σε USB και flash για Windows και MacOS. Αυτή υπολογίζεται ότι έχει λάβει γύρω στα 28,1 εκατ. ευρώ από funds μέχρι πρότινος. 

Η Hellas Direct μετά τη φετινή επέκταση ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 32 εκατ. ευρώ είδε τη συνολική της χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 56 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι το 2021, από μεγάλους επενδυτές. Πρόκειται για μια digital ασφαλιστική εταιρεία, η οποία λειτουργεί με βάση την τεχνολογία και τη χρήση advanced analytics, στοχεύοντας σε πολλαπλά προϊόντα και κανάλια. 

Η Softomotive που εξαγοράστηκε πέρσι από την Microsoft, ασχολείται με τις αυτοματοποιημένες εργασίες σε μια επιφάνεια εργασίας μέσω Visual Basic Scripts, για τη δημιουργία bots, τα οποία με βάση το τμήμα IT εκτελούν υπολογιστικές εργασίες. Η εταιρεία εκτιμάται ότι έχει δεχτεί χρηματοδότηση από το 2020 (ή και πιο πριν) που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ. 

Τέλος, η Plumη fintech Startup με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα που παρέχει μια «έξυπνη» εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων, συγκεντρώνει 19,5 εκατ. ευρώ από χρηματοδοτήσεις συνολικά έως το 2020. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις