Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 200 δις οι απώλειες από απάτες στον τομέα των πληρωμών μέχρι το 2024

Η μηχανική μάθηση, αναδεικνύεται σε ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για την ανίχνευση και πρόληψη των απατών,

Πάνω από 200 δισ. δολάρια αναμένεται να χάσουν επιχειρήσεις που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων, τις μεταφορές χρημάτων και τις τραπεζικές υπηρεσίες, λόγω ηλεκτρονικών απατών στο κομμάτι των πληρωμών, μεταξύ 2020 και 2024, σύμφωνα με νέα έρευνα της Juniper Research.

Από τους παραπάνω τομείς, ο πιο “ευάλωτος” σε απάτες είναι αυτός των μεταφορών χρημάτων, με τις απώλειες να αυξάνονται κατά 130% την επόμενη τετραετία.

Η έρευνα, με τίτλο “Online Payment Fraud: Emerging Threats, Segment Analysis & Market Forecasts 2020-2024” συμπεραίνει ότι η αυξανόμενη υιοθέτηση των ψηφιακών πληρωμών, δημιουργεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο πεδίο ψηφιακών επιθέσεων.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, προτείνει τη συνεργασία όλων των φορέων που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα, και τη δημιουργία μιας διακαναλικής προσέγγισης για την “απόκρουση” τέτοιων επιθέσεων.

Αυτή η προσέγγιση πρέπει να περιλαμβάνει τόσο την αυστηρή “περιφρούρηση” των σημείων πρόσβασης του χρήστη όσο και μεθόδους analytics και μηχανική μάθηση, οι οποίες θα συμβάλουν στην αναγνώριση εντοπισμό “μοτίβων” συμπεριφοράς που υποδεικνύουν απάτη.

Ειδικά η μηχανική μάθηση, αναδεικνύεται σε ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για την ανίχνευση και πρόληψη των απατών, καθώς δίνει στη βιομηχανία των πληρωμών τη δυνατότητα να αναλύει τις ροές των συναλλαγών με ολιστικό τρόπο, βγάζοντας σημαντικά συμπεράσματα για δόλιες συμπεριφορές.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την έρευνα, εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις