Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Crowdhackathon Insurance: Μεγάλη συμμετοχή και ξεχωριστές υλοποιήσεις

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Innovathens στο Γκάζι το πρώτο Hackathon στον τομέα των ασφαλειών. Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι εντυπωσιαστήκαμε με τις συμμετοχές αλλά και την ποιότητα αρκετών υλοποιήσεων.

Τη διοργάνωση ανέλαβε η CrowdPolicy μαζί με την Ethos Media με τα βραβεία να προέρχονται από τις Eurolife ERB, AXA Ασφαλιστική και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Μετά την επιβεβαίωση των συμμετοχών τη πρώτη μέρα σχηματίστηκαν 16 ομάδες, πολλές εκ των οποίων με άτομα που δεν είχαν προγενέστερη γνωριμία.
Το ενδιαφέρον στοιχείο του crowdhackathon είναι ότι μέσα από ένα εντατικό διήμερο με mentoring ειδικών οι ομάδες θα πρέπει να επιλέξουν την ιδέα τους και θα πρέπει στο τέλος της διαδικασίας να παραχθεί ένα προϊόν με ελάχιστη λειτουργικότητα, το οποίο θα πρέπει να συνοδεύεται και με ένα υποτυπώδες business plan.

Στο Crowdhackathon Insurance πήραν μέρος μερικές ομάδες ή μέλη από άλλες Startup που φιλοξενούνται στο egg και στο Orange Grove, αλλά πολλές ομάδες προήλθαν από επαγγελματίες του χώρου.

Crowdhackathon_Insurance_1

Αρκετές προτάσεις αφιερώθηκαν στο κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτου και το σχετικό οικοσύστημα, οι οποίες περιλάμβαναν εφαρμογές διαχείρισης ατυχημάτων σε επίπεδο χρήστη – App αλλά και backend για την ασφαλιστική εταιρεία αλλά και analytics από αισθητήρες στο αυτοκίνητο με στόχο να προσφέρονται εξατομικευμένες ασφαλιστικές καλύψεις και όχι μόνο.

Ξεχωρίσαμε μια εφαρμογή που απευθύνεται στους μεσίτες  γενικών ασφαλειών η οποία ψηφιοποιεί την όλη διαδικασία αιτήσεων με στόχο να μειωθούν τα λάθη στη συμπλήρωση των αιτήσεων, μια εφαρμογή ψηφιακής εξ-ασφάλισης και πιστοποίησης ψηφιακών δεδομένων το οποίο για κάποιο λόγο δεν βασίζεται στο Blockchain, μια ιατρική σύμβουλο chatbot και ένα marketplace για συνεργεία.

To πρώτο βραβείο των 3.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα DSG η οποία προσφέρει analytics από ειδικούς αισθητήρες που τοποθετούνται στο αυτοκίνητο. Οι συσκευές καταγράφουν πολλά δεδομένα οδήγησης χτίζοντας έτσι το προφίλ του οδηγού. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ασφαλιστικές εταιρείες ή από οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται να δώσει κίνητρα για προσεκτική οδήγηση και εξατομικευμένα προγράμματα ασφάλισης.

Τη δεύτερη θέση πήρε η ομάδα Anti-gravity με παρεμφερές θέμα, ανάλυσης δεδομένων μέσω hardware και software – το black box του αυτοκινήτου – και τη τρίτη θέση η ομάδα Knights of the Coding Republic η οποία παρουσίασε την πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή διαχείρισης ατυχημάτων αυτοκινήτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις