Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κύκλος “Η νεολαία που καινοτομεί”: Οι Τεχνητές Νοημοσύνες

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 10ης εκδήλωσης του ΚύκλουΗ Νεολαία που καινοτομεί” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 7 Ιουνίου στις 18:30.

Το ευρύ θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης και όλων των πτυχών της και των επιπτώσεών της στην κόσμο σήμερα και αύριο θα προσεγγιστεί από την ανθρώπινη οπτική: οι προσκεκλημένες νεοφυείς επιχειρήσεις θα φέρουν στο φως τις νέες αλληλεπιδράσεις που δημιουργούνται μεταξύ Ανθρώπου και μηχανών, και τους ριζικά διαφορετικούς τρόπους ζωής που προέρχονται από αυτές.

Ο Mikeius θα είναι ο οικοδεσπότης και από γαλλικής πλευράς, τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις θα δείξουν πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να εισχωρήσει σε ποικίλους τομείς όπως η πληροφόρηση, η εκπαίδευση και η μουσική. Από ελληνικής πλευράς, επίσης τρεις πολύ ελπιδοφόρες εταιρείες θα μιλήσουν για την υγεία και το ευ ζην, τις πληροφορίες και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ με την είσοδο να είναι ελεύθερη. 

Οι ομιλητές περιλαμβάνουν: 

Marjolaine Grondin, είναι η κύρια ομιλήτρια της βραδιάς. Είναι συνιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος του Jam, κορυφαίου chatbot στη Γαλλία.

Γιώργος Καραμανώλης, είναι ο συνιδρυτής του Botakis. Αυτό το λειτουργικό chatbot μας επιτρέπει, μέσω φυσικής συνομιλίας, να κάνουμε κράτηση σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, να παραγγείλουμε φαγητό, να αγοράσουμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή να μάθουμε τα νέα της ημέρας. Στόχος του είναι να αντικαταστήσει μια ολόκληρη γενιά εργαλείων, από το τηλέφωνο έως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κάνοντας ευχάριστες όλες αυτές τις διαδικασίες.

Benoit Praly, συνιδρυτής της Domoscio μιας Startup που ειδικεύεται στην εκμάθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ιδρυμένη το 2013 από τους Benoit Praly και Ivan Ostrowicz, σήμερα έχει παρουσία στη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Olga Labutina, θα παρουσιάσει το Feel, ένα βραχιόλι που αναγνωρίζει τη συναισθηματική μας κατάσταση και προσφέρει συμβουλές ανάτασης. Η λύση βασίζεται στον συνδυασμό ενός αλγορίθμου, ενός βραχιολιού και μιας εφαρμογής. To Feel επιθυμεί να δώσει λύση στα ευρήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τα οποία το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κατάθλιψη και άγχος.

Σπύρος Ράπτης, Συνιδρυτής της Innoetics. H Startup δημιουργήθηκε το 2006 στην Αθήνα και ανέπτυξε μια τεχνολογία μετατροπής του γραπτού κειμένου σε φωνή (και το αντίστροφο), που λειτουργεί σε πολλές γλώσσες και διατηρεί τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φωνής. Η Samsung εξαγόρασε την εταιρεία στα μέσα του 2017

Pierre Barreau, συνιδρυτής της AIVA. Η AIVA, ακρωνύμιο του Artificial Intelligence Virtual Artist, είναι η νεοφυής επιχείρηση που δημιουργήθηκε από τον Pierre Barreau, έναν νεαρό μηχανικό υπολογιστών και συνθέτη. Περικλείεται από μια πρωτότυπη ομάδα προγραμματιστών και καλλιτεχνών, με την οποία δημιούργησε την επώνυμη νεοφυής επιχείρηση που το 2016 του επέτρεψε να συνθέσει τα πρώτα σόλο κομμάτια του για πιάνο, προτού συνεχίσει με ένα συμφωνικό κομμάτι, και έπειτα ένα άλμπουμ, το παγκοσμίως πρώτο του οποίου η σύνθεση έγινε από ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης και παίχτηκε από ανθρώπους.

Διάνα Βουτυράκου, Ιάσωνας Σταύρος Σομόγλου, Ιωάννης Παπαδόπουλος, η ομάδα GRID του WRO HELLAS (για το demo ρομποτικής). Η GRID είναι μια ομάδα από 2 μαθητές (Ιάσωνας Σταύρος Σομόγλου, Ιωάννης Παπαδόπουλος) που πήραν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Ελλάδα το 2017. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, κέρδισαν το βραβείο Καλύτερης Ομάδας για μαθητές Γυμνασίου στο θέμα: Ρομπότ για την βιώσιμη ανάπτυξη (Sustainabot) και εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής της Κόστα Ρίκα. Κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν μία sustainable κοινότητα όπου κάθε κτίριο εξοικονομεί ενέργεια με ένα σύνολο αισθητήρων, αυτοματισμών και συστήματα bluetooth.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις