Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft Imagine Cup 2018: H iCry2Talk πήρε την 2η θέση!

Οι διακρίσεις για τις Ελληνικές ομάδες συνεχίζονται στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft. H ελληνική ομάδα η οποία έφτιαξε έναν μεταφραστή του κλάματος των μωρών κέρδισε τη 2η θέση ανάμεσα σε 49 ομάδες από 33 χώρες τους τελικούς του Σηάτλ!

Οι τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας,  Ανδρέας ΛουτζίδηςΑναστασία Ντράχα και Ιάσονας Χατζηκώστας, υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, αποκρυπτογραφούν το κλάμα του μωρού, το οποίο μετατρέπεται σε γραπτό λόγο ή εικόνα, με σκοπό να παρέχουν στους γονείς και τους φροντιστές πολύτιμες πληροφορίες για τον λόγο που κλαίει το παιδί.

Η εφαρμογή iCry2Talk βασίζεται στην υπόθεση ότι ο αποτελεσματικός συνδυασμός και η ανάλυση διαφορετικών πηγών πληροφορίας, μέσω προηγμένων τεχνικών επεξεργασίας σήματος και αλγορίθμων βαθιάς μάθησης, μπορούν τελικά να γεφυρώσουν το κενό που υπάρχει στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων και του μωρού τους, ενώ επιδιώκει να στηρίξει κάθε νέο ή άπειρο γονιό, παρέχοντάς τους ένα αντικειμενικό εργαλείο για την αναγνώριση της αιτίας του κλάματος και την άμεση και κατάλληλη φροντίδα του μωρού.

Κάθε χρόνο, το Microsoft Imagine Cup ενθαρρύνει χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο να συνεργαστούν και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους, με σκοπό να δημιουργήσουν τις δικές τους καινοτομίες και φέτος δεν είναι η πρώτη φορά που μία ελληνική ομάδα προκρίνεται, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ελληνική ομάδα η οποία είχε πάρει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Imagine Cup το 2016, με project “Amanda”, προέρχεται από το ίδιο Τμήμα του ΑΠΘ.

Την πρώτη θέση κέρδισε η ομάδα smartARM από τον Καναδά η οποία δημιούργησε ένα ρομποτικό προσθετικό χέρι χρησιμοποιώντας το Microsoft Azure Computer Vision, Machine Learning και Cloud Storage, το οποίο χρησιμοποιεί μια φωτογραφική μηχανή ενσωματωμένη στην παλάμη του για να αναγνωρίζει αντικείμενα και να υπολογίζει την καταλληλότερη λαβή για ένα αντικείμενο. Με βάση την μηχανική μάθηση, όσο περισσότερο χρησιμοποιείται τόσο πιο ακριβές γίνεται το προσθετικό χέρι.

Οι νικητές κέρδισαν μια συνάντηση καθοδήγησης με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella, 85.000 δολάρια σε μετρητά και μια χορηγία ύψους $50.000 στο Azure.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις