Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Welcome Pickups: Νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ Α’ Γύρου

Η Welcome Pickups ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση Α’ Γύρου, 3,3 εκατομμυρίων ευρώ με την VentureFriends να ηγείται. Σε αυτόν τον γύρο συμμετείχαν και οι MarketOne, Howzat, Jabbar και Openfund καθώς επίσης και οι Alejandro Artacho της Spotahome, αλλά και ο Γιάννης Τσιώρης της Instashop. Συνολικά η Startup έχει σηκώσει μέχρι σήμερα γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

H Welcome Pickups είναι μια κλασική περίπτωση Scaleup μια και έχει αλματώδη ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό προσφέροντας μια ολιστική ταξιδιωτική εμπειρία σε κάθε προορισμό. Η ιδέα είναι ότι από τη στιγμή που θα φτάσουμε σε έναν νέο προορισμό και μέχρι την αναχώρηση η ομάδα της Welcome Pickup καλύπτει όλες τις ταξιδιωτικές μας ανάγκες, από μεταφορές, ταξιδιωτικά προϊόντα έως τοπικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας κ.α

Η ταξιδιωτική εμπειρία μετά το βήμα της κράτησης πτήσεων και ξενοδοχείων είναι προβληματική“, λέει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Welcome Pickups, Αλέξανδρος Τρίμης. “Η καθετοποιημένη αγορά στον ταξιδιωτικό προορισμό είναι μια ευκαιρία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που παραμένει κατακερματισμένη. Στόχος της Welcome είναι ξεκινώντας από τις μεταφορές, να γίνει ο ηγέτης στην συγκεκριμένη αγορά βοηθώντας τους υπόλοιπους παίκτες στα άλλα δύο τμήματα (αεροπορικά και ξενοδοχεία) να προσφέρουν μια καλύτερη και πληρέστερη υπηρεσία“.

Ο Αλέξανδρος αναφέρει ότι η Startup μετατρέπει τις μεταφορές αεροδρομίου σε μια ταξιδιωτική εμπειρία χρησιμοποιώντας αυτό το πρώτο βήμα ως πύλη για να καλύψει όλες τις άλλες ανάγκες των ταξιδιωτών. Για να το πετύχει αυτό, η Welcome Pickups ισχυρίζεται ότι δημιουργεί το πιο πλήρες πακέτο υπηρεσιών.

Εκτός από τα προβλήματα του ταξιδιώτη, εξαλείφουμε επίσης ορισμένα προβλήματα συνεργατών“, προσθέτει ο Αλέξανδρος. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας σε ξενοδοχεία και άλλους παρόχους σύντομης διαμονής για την εξατομίκευση της εμπειρίας επισκεπτών τους και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών τους με τη χρήση των δεδομένων της Welcome Pickups.

Για το σκοπό αυτό, η Welcome Pickups αναφέρει ότι το 2018 η εταιρεία εξυπηρέτησε περισσότερους από 400.000 ταξιδιώτες σε 32 προορισμούς και εκτιμά ότι θα φιλοξενήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες το 2019. Απασχολεί σήμερα μια ομάδα 60 ατόμων, κυρίως στην Αθήνα και τη Βαρκελώνη.

Η Startup θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της, να ενισχύσει την κεντρική ομάδα και να τις πόλεις που εξυπηρετεί και τους τοπικούς συνεργάτες σε τομείς όπως η κρουαζιέρα και αεροπορικές εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις