Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Horizon 2020: 2 εκατ. ευρώ “κέρδισε” η FinTech Startup Hokodo

Η startup Hokodo, που ιδρύθηκε το 2018, έλαβε 2 εκατ. ευρώ από το Horizon 2020, το πρόγραμμα χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σκοπός της fintech startup, που έχει έδρα το Λονδίνο, είναι να “προστατεύσει” εκατομμύρια ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεων, που “μένουν πίσω” λόγω καθυστερημένων και απλήρωτων τιμολογίων, μέσω της ασφάλισης αυτών.
Η Hokodo καθιστά την ασφάλιση τιμολογίου προσβάσιμη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δύο τρόπους. Πρώτον, εφαρμόζει την επιστήμη των δεδομένων και τη μηχανική μάθηση, ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να ασφαλίζουν μεμονωμένα τιμολόγια, και όχι ολόκληρο τον κύκλο εργασιών τους, όπως απαιτούν οι παραδοσιακοί προμηθευτές. Δεύτερον, χρησιμοποιώντας API, η Hokodo διανέμει τα προϊόντα της μέσω των πλατφορμών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις αυτές σε καθημερινή βάση, όπως είναι εργαλεία λογιστικής και πωλήσεων, με τον ίδιο τρόπο που η ταξιδιωτική ασφάλιση προσφέρεται σε ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών.
Η Hokodo λάνσαρε την τεχνολογία της στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2018 και έχει ήδη δημιουργήσει μια σειρά συνεργασιών, μεταξύ άλλων με την Centrifuge, μια πλατφόρμα χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών και την ψηφιακή τράπεζα CountingUp. Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει τον δικό της αλγόριθμο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας HokoScore, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να ελέγχουν τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας των πελατών και των προμηθευτών τους και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τους όρους πίστωσης και την ανάγκη προστασίας τιμολογίων.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος Horizon 2020 θα επιτρέψει στην εταιρεία να λανσάρει την ασφάλιση τιμολογίων στην Ευρώπη, προκειμένου να προστατευθούν ενδεχομένως εκατομμύρια επιχειρήσεις από μη καταβληθέντα τιμολόγια. Ειδικότερα, η Hokodo σχεδιάζει Hokodo να λανσάρει την υπηρεσία της σε Γαλλία και Γερμανία εντός των επόμενων 12 μηνών, καθώς και να αναπτύξει δύο νέα εμπορικά προϊόντα πίστωσης για την αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέχρι τα τέλη του 2019.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις