Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Acast εξασφάλισε χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψε μια συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 25 εκατ. ευρώ με την εταιρεία podcast, Acast. Η ΕΤΕπ επέλεξε να επενδύσει στην εταιρεία με μια νέα ιδιότυπη μορφή χρηματοδότησης η οποία λειτουργεί μεν σαν equity funding χωρίς όμως να επηρεάζει το καθεστώς ιδιοκτησίας της εταιρείας. Η χρηματοδότηση αυτή, υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), τον κύριο πυλώνα του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη ή αλλιώς το πρόγραμμα Juncker.

Η Acast θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για την επέκταση των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης της καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας διανομής ηχητικού περιεχομένου που διαθέτει. Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Σουηδία και οι υπηρεσίες της είναι διαθέσιμες σε 10 χώρες. Εκτός από ανεξάρτητα podcasts, η Acast φροντίζει για το ηχητικό περιεχόμενο και μεγαλύτερων εκδοτών, συμπεριλαμβανομένων των Financial Times, Guardian, Vogue, Aftonbladet και Billboard. Ένα μέρος της χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την επέκτασή της στη διεθνή αγορά.  

Ο Valdis Dombrovskis, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, καθώς και για την Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και την Ένωση Κεφαλαιαγορών, δήλωσε: «Το κύριο κίνητρο για τη δημιουργία του σχεδίου Juncker ήταν η παροχή εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης σε καινοτόμες επιχειρήσεις που χρειάζονται οικονομική στήριξη και που αγωνίστηκαν για την απόκτηση ενός παραδοσιακού τραπεζικού δανείου, και κατ’ επέκταση η τόνωση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων στην ΕΕ. Η σημερινή συμφωνία μεταξύ της ΕΤΕπ και της Acast κάνει ακριβώς αυτό, και το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας μια νέα μορφή χρηματοδότησης. Εύχομαι στην εταιρεία κάθε επιτυχία με τα σχέδια επέκτασης της.”

“Η επένδυση της ΕΤΕπ αποτελεί πραγματικό ορόσημο στην ανάπτυξη της εταιρείας μας καθώς και στο μέλλον της υποδομής παγκόσμιου podcasting. Σήμερα, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας να αναζητήσουμε και να υποστηρίξουμε όλους τους ακροατές του κόσμου – δίνοντας στις ιστορίες τους το ακροατήριο που αξίζουν», δήλωσε ο Leandro Saucedo, Chief Business Officer της Acast.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Alexander Stubb, πρόσθεσε: “Όλοι αγαπούν ένα καλό podcast, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να ζήσεις από αυτό το είδος ψυχαγωγίας. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ένας ευρωπαϊκός πάροχος υπηρεσιών αυτού του τύπου, ο οποίος να δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις φωνές να ακουστούν. Η Acast πραγματικά λειτουργεί ως one-stop-shop για τους ακροατές, τους δημιουργούς και τους διαφημιζόμενους και είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίξουμε την εταιρεία στην επέκτασή της”.

Η Acast

Η Acast είναι η μεγαλύτερη εταιρεία podcast στον κόσμο. Από το 2014, αποτελεί τον κινητήρα που δίνιε φωνή σε δημιουργούς σε όλο τον κόσμο. Στον πυρήνα της, η Acast συνδέει τους δημιουργούς ηχητικού περιεχομένου με την οικονομική υποστήριξη που χρειάζονται για να δημιουργήσουν το περιεχόμενο τους, δίνοντάς τους ταυτόχρονα το κοινό που θέλουν.

Ως παγκόσμια επιχείρηση, η Acast έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο από τη Στοκχόλμη στο Σίδνεϊ και μια ομάδα πάνω από 150 ατόμων που δουλεύουν για να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο ακουστικό και φωνητικό οικοσύστημα και να εξασφαλίσουν ότι η βιομηχανία ήχου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να ακμάζει. Η Acast ιδρύθηκε από τους Karl Rosander, Mans Ulvestam και Johan Billgren και μέχρι σήμερα έχει σηκώσει συνολικά 97,9 εκατ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις