Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Ερωτικές συμβουλές” μέσω τεχνητής νοημοσύνης δίνουν πλέον εφαρμογές!

Στην υπηρεσία των απανταχού… ερωτευμένων τίθεται η τεχνητή νοημοσύνη μέσω νέων εφαρμογών που αξιοποιούν την τεχνολογία για να προσφέρουν ερωτικές συμβουλές.

Μία από αυτές λέγεται Mei, η οποία θεωρείται “σύμβουλος σχέσεων”. Η Android εκδοχή της εφαρμογής, η οποία κυκλοφόρησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, αναλύει μηνύματα και συνομιλίες για να προσδιορίσει τη “συμβατότητα” των δύο συνομιλητών βάσει πέντε συγκεκριμένων παραμέτρων: της ειλικρίνειας, του συναισθηματικού ελέγχου, της εξωστρέφειας, της ευσυνειδησίας και της “ευχάριστης” διάθεσης.

Η iOS έκδοση της εφαρμογή, η οποία έκανε το ντεμπούτο της αυτό το Σαββατοκύριακο, έχει μια μοναδική λειτουργία: να μετρήσει τι πιθανότητα υπάρχει -σε κλίμακα μέχρι το 100- η επαφή να ενέχει ρομαντικό ενδιαφέρον. Η “Mei” χρειάζεται τουλάχιστον χίλιες λέξεις για να πραγματοποιήσει την ανάλυσή της, ενώ η ανάλυση μίας μόνο συνομιλίας κοστίζει 9 δολάρια.

Σύμφωνα με το Wired, ο δημιουργός της Mei, Es Lee, ξεκίνησε να πειραματίζεται με ένα πρόγραμμα μέτρησης ερωτικού ενδιαφέροντος μετά από μία “ερωτική αποτυχία” ενός φίλου του. Ο Lee πήρε το κινητό του φίλου του, διάβασε τα μηνύματα που είχε στείλει και κατάλαβε ότι είχε παρερμηνεύσει εντελώς τα συμφραζόμενα της συζήτησης. «Είναι σχεδόν σαν να γράφεις τη γλώσσα του σώματος», δήλωσε σχετικά.”Περιμένεις για να απαντήσεις, ή απαντάς αμέσως; Χρησιμοποιείς θαυμαστικά; Στέλνεις δύο μηνύματα στη σειρά; Σκέφτηκα ότι πολλά από αυτά θα μπορούσαν υπολογιστούν με αλγόριθμους. Ένιωσα ότι ήταν φυσικό να το κάνω“, συμπλήρωσε.

Πέραν της Mei υπάρχει όμως και το Keigo, μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί “προηγμένη ψυχολογία” και “AI τελευταίας τεχνολογίας” για να καθορίσει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου με βάσει τα email ή τα tweet του και στη συνέχεια να προσφέρει συμβουλές στον ενδιαφερόμενο για το πώς να τον προσεγγίσει.

Η εφαρμογή μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις, όπως είναι μια συνέντευξη για δουλειά, όμως σύμφωνα με τον Teemu Huttunen, managing director της Keigo, οι περισσότεροι την χρησιμοποιούν για “ερωτικά ζητήματα”. “Για να είμαι ειλικρινής”, ανέφερε χαρακτηριστικά, “ελπίζαμε ότι ο κόσμος θα την χρησιμοποιούσε (την εφαρμογή) και για άλλα θέματα, εκτός των σχέσεων, αλλά αυτό είναι το πιο προφανές. Όταν κάνεις ‘match’ με κάποιον στο Tinder και συμφωνείτε να βγείτε ένα ραντεβού, το επόμενο βήμα είναι να έχεις κάτι ενδιαφέρον να πεις”.

Είναι αλήθεια ότι αυτές οι εφαρμογές – και άλλες παρόμοιες που σίγουρα θα δημιουργηθούν στο μέλλον- μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής και να παίξουν σημαντικό ρόλο στην μεταξύ μας αλληλεπίδραση, “ξεκλειδώνοντας” τα μυστικά της μιας καλής συζήτησης και επικοινωνίας, γενικότερα. Όλα αυτά πιθανότατα θα γίνουν, αλλά μακροπρόθεσμα, αφού προς το παρόν ο κόσμος πρέπει, όπως όλα δείχνουν, να λύσει τα ερωτικά του “μπερδέματα”!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις