Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τεχνητή νοημοσύνη: Στην υπηρεσία επενδυτών για σύναψη συμφωνιών

Ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός και τους καθοδηγεί να επιλέξουν τις κατάλληλες Startups αξιολογώντας τις δυνατότητες ανάπτυξης τους με βάση τη χρηματοοικονομική ανάλυση και να οδηγηθούν στις σωστές εξαγορές.

 

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει κάνει δυναμική είσοδο σε όλους τους κλάδους λύνοντας τα χέρια εργοδοτών και εργαζομένων, εταιρειών, επιχειρήσεων αλλά και ομίλων επιχειρηματικών κεφαλαίων και λογιστικών εταιρειών. Ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός και τους καθοδηγεί να επιλέξουν τις κατάλληλες Startups αξιολογώντας τις δυνατότητες ανάπτυξης τους με βάση τη χρηματοοικονομική ανάλυση και να οδηγηθούν στις σωστές εξαγορές.

Η KPMG, το hedge fund Coatue και η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Headline βρίσκονται μεταξύ των εταιρειών που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στις επενδυτικές τους προσπάθειες.

Η KPMG χρησιμοποίησε την τεχνολογία του ChatGPT για να δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο θα παρέχει συμβουλές στο προσωπικό της και αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμο στις συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Το λογισμικό Coatue Brain της Coatue ενσωματώνει την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη στις πλατφόρμες δεδομένων της για έρευνες πωλήσεων, για τα κέρδη και τα pitch decks.

Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Headline χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να αξιολογήσει και να συγκρίνει επενδυτικούς στόχους με βάση μέτρα όπως η επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο και οι νέοι χρήστες.

Η αυξημένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης όμως προκαλεί ανησυχία στον χώρο των επενδύσεων για το ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού και της κρίσης στον κλάδο, μεγαλώνοντας την λίστα με τις δουλειές που απειλούνται από την εκτεταμένη πλέον χρήση της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις