Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Amazon δίνει 2,5 εκατ. δολ. για Chatbot τo οποίo θα συνομιλήσει με άνθρωπο 20 λεπτά

Ο νέος ετήσιος διαγωνισμός της Amazon – Alexa μόλις ανακοινώθηκε και προσφέρει συνολικά 2,5 εκατ. δολ. έπαθλα στις ομάδες που θα καταφέρουν να αναπτύξουν ένα τόσο νοήμων Chatbot το οποίο θα μπορέσει να συνομιλεί σαν άνθρωπος προς άνθρωπο για 20 λεπτά.

Το Alexa Prize απευθύνεται σε φοιτητές και έχει στόχο την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης σε επίπεδο συνομιλίας. Η Alexa είναι ο προσωπικός βοηθός της Amazon, κάτι σαν την Siri της Apple, Cortana της Microsoft και Google Assistant της Google. Η Alexa μπορεί να εκτελέσει ήδη 3.000 λειτουργίες συλλέγοντας δεδομένα από μια τεράστια βάση δεδομένων στο Internet και εκτός. Στόχος των υπευθύνων είναι να φτιάξουν ένα computer στο cloud το οποίο θα μπορεί να συνομιλήσει με οποιονδήποτε και να ελέγξει τον κόσμο γύρω μας, όπως στο Star Trek.

Η Alexa κατοικοεδρεύει στο Amazon Echo, μια οικιακή συσκευή φωνητικής εξυπηρέτησης η οποία μπορεί να γίνει το κέντρο του έξυπνου σπιτιού και την άμεσης επικοινωνίας με το Internet αλλά και διάφορες υπηρεσίες.

Οι ομάδες θα πρέπει να βασιστούν στην Alexa και να φτιάξουν ένα Socialbot το οποίο θα μπορέσει να συζητήσει για 20 λεπτά σχετικά με pop culture και τη τρέχουσα ειδησεογραφία. Το πραγματοποιείς συνομιλία για 20 λεπτά για ένα συγκεκριμένο θέμα είναι μια δύσκολη διαδικασία ακόμα και μεταξύ ανθρώπων πόσο μάλλον για Chatbots που τώρα μόλις αναπτύσσονται και εξελίσσονται.

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία θα τρέξει για ένα έτος με τους νικητές να ανακοινώνονται τον Νοέμβριο του 2017 στην εκδήλωση AWS re:Invent στις ΗΠΑ.

Η Amazon θα υποστηρίξει μέχρι δέκα ομάδες στις οποίες θα δώσει 100 χιλιάδες δολάρια άμεση χρηματοδότηση.
H νικήτρια ομάδα θα πάρει 500 χιλ. δολ. και το πανεπιστήμιο που ανήκει θα πάρει 1 εκατ. δολ.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα συναρπαστικό εγχείρημα για τα αποτελέσματα του οποίου θα πρέπει να περιμένουμε ένα έτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις