Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ASUS ανακοινώνει νέες κάρτες γραφικών με έμφαση το mining κρυπτονομισμάτων

Με την τεράστια αύξηση των τιμών των Bitcoin και Ethereum έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις καρτών γραφικών για PC στην αγορά μια και είναι αυτές που αποδίδουν καλύτερα στο λεγόμενο mining. H ASUS μόλις ανακοίνωσε δυο κάρτες γραφικών με έμφαση το mining του Ethereum κυρίως.

Τα δίκτυα Blockhain των κρυπτονομισμάτων είναι ανοικτά και χρειάζονται τη δημιουργία νέων block συναλλαγών από όλους τους ενδιαφερόμενους για να μπορέσουν να επεκταθούν και να καλύψουν τη όποια ζήτηση. Αυτό ακριβώς κάνει το mining και σαν επιβράβευση όλων όσοι αφιερώνουν την υπολογιστική ισχύ του PC τους ή της φάρμας από PC, δημιουργούνται νέα token – νομίσματα τα οποία τα κερδίζουν.

Εφόσον η τιμή των tokens υπερβαίνει τα κόστη λειτουργίας των υπολογιστών ή των μεγάλων εγκαταστάσεων προφανώς παράγεται κέρδος και μάλιστα σημαντικό. Για αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί μεγάλες υπολογιστικές φάρμες οι οποίες μάλιστα πουλάνε με συνδρομή υπολογιστική ισχύ για mining κρυπτονομισμάτων.
Βέβαια όσο αυξάνονται οι miners τόσο δυσκολεύει η όλη διαδικασία με συνέπεια οι απολαβές σε token να μειώνονται, αυξάνοντας παράλληλα τον χρόνο δημιουργίας τους.

Στη περίπτωση του Bitcoin η εξέλιξη του hardware έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να προσφέρονται ειδικά ολοκληρωμένα – επεξεργαστές απόλυτα εστιασμένα για αυτό το σκοπό.
Για τη περίπτωση του άλλου ανερχόμενου κρυπτονομίσματος, του Ethereum, η τιμή του οποίου αυξάνεται μέρα με την ημέρα, προς το παρόν μια σύγχρονη κάρτα γραφικών είναι αρκετή.

Η Asus ανακοίνωσε δυο μοντέλα καρτών γραφικών 3D εστιασμένα στο mining, τη Mining-RX470-4G με παγκόσμια διαθεσιμότητα και την Mining-P106-6G με διαθεσιμότητα στην Ανατολική Ευρώπη και την Κίνα.

Μέχρι πρότινος η διαδικασία του Mining ήταν αρκετά πολύπλοκη, πλέον εφαρμογές όπως το MinerGate την έχουν κάνει πολύ απλή και άμεση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις