Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Waymo της Google θα βγάλει δοκιμαστικά αυτόνομα οχήματα στο δρόμο χωρίς οδηγό!

O CEO της Waymo, της εταιρείας της Google που αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα, ανακοίνωσε σε ομιλία του στην Web Summit ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει τα αυτόνομα οχήματά της στους δρόμους της Αριζόνα χωρίς οδηγό!

Με την ανακοίνωση αυτή η Waymo γίνεται η πρώτη εταιρεία που βγάζει τα οχήματά της σε δημόσιο δρόμο και σε κανονικές συνθήκες χωρίς οδηγό μια και στις μέχρι τώρα δοκιμές που έκαναν οι εταιρείες υπήρχε κάποιος μηχανικός στη θέση του οδηγού.

Οι δοκιμές γίνονται στο Chandler της Αριζόνα. η οποία προφανώς έδωσε την άδειά της για αυτές τις δοκιμές στην Waymo.  Στην Αριζόνα η Waymo έχει μεγάλη βάση δοκιμών μια και εκεί έτρεξε και το πρόγραμμα με εθελοντές επιβάτες στα αυτόνομα οχήματά της, πάντα με την ύπαρξη οδηγού στο τιμόνι.

Το επόμενο βήμα για τη Waymo είναι να πραγματοποιήσει δοκιμές και στη πόλη του Phoenix, σε πιο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, όπου και το πρόγραμμα Early Rider θα επεκταθεί τους επόμενους μήνες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα κλήσης και χρήσης του αυτοκινήτου για μετακίνηση όταν χρειαστεί.

Εφόσον και το νέο – εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών έχει καλά αποτελέσματα η Waymo είναι πολύ κοντά στο να προσφέρει πρώτη απ΄όλους κανονικές υπηρεσίες μετακίνησης επιβατών με αυτόνομα οχήματα αρχικά στη πόλη του Phoenix.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις