Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η DeepMind χρηματοδοτεί υποτροφίες για να “φέρει” γυναίκες στον κλάδο της AI

Το φαινόμενο της ανεπαρκούς εκπροσώπησης του γυναικείου φύλου στους κλάδους της επιστήμης και της μηχανικής είναι διαχρονικό, όμως ο κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης έχει τα “σκήπτρα”.

H DeepMind, θέλοντας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, συνέβαλε οικονομικά στη δημιουργία νέων υποτροφιών, με στόχο να “φέρει” περισσότερες γυναίκες στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έκανε μια δωρεά στο Queen Mary University of London, με την οποία θα καλυφθεί το κόστος διαβίωσης και των διδάκτρων των φοιτητριών που θα συμμετάσχουν σε τέσσερα  τέσσερα νέα master προγράμματα ειδικά για γυναίκες.

“Η DeepMind είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με το Queen Mary για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανισορροπίας των φύλων στον τομέα μας”, δήλωσε ο Demis Hassabis, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DeepMind.

“Πιστεύουμε ότι η AI θα είναι μια μετασχηματιστική τεχνολογία που θα επηρεάσει θετικά όλα τα τμήματα της κοινωνίας, οπότε είναι απαραίτητο όσοι την αναπτύξουν να είναι αντιπροσωπευτικοί του πληθυσμού στο σύνολό του”, συνέχισε.

Σημειώνεται ότι η DeepMind χρηματοδοτεί επίσης υποτροφίες στο Imperial, το Cambridge, το UCL και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις