Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pruvo: Η Startup που κατάφερε να σηκώσει 1,1 εκατ. δολάρια εν μέσω πανδημίας

Εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19, μια Startup στον χώρο της φιλοξενίας (που πλήττεται όσο λίγοι από τις νέες συνθήκες) κατάφερε να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη της χρηματοδότηση μέχρι σήμερα.

Ο λόγος για την Pruvo, μια Ισραηλινή Startup που αυξάνει τα κέρδη ταξιδιωτικών εταιρειών, αλλάζοντας αυτόματα τις κρατήσεις ξενοδοχείων όταν η τιμή πέφτει. Η εταιρεία, σήκωσε χρηματοδότηση 1,1 εκατ. δολαρίων, με την οποία πρόκειται να μεγαλώσει την ομάδα της τόσο στον τομέα των πωλήσεων όσο και σε αυτόν της ανάπτυξης.

Ο Doron Nadivi, CCO της Pruvo δήλωσε:  “Οι pre-seed και seed χρηματοδοτήσεις είναι πιθανότατα οι πιο δύσκολοι γύροι που μπορεί να σηκώσει (μια εταιρεία)εν μέσω οικονομικής ύφεσης, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της ολικής καταστροφής που δημιουργεί ο κορωνοϊός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις σε αυτές τις φάσεις εξακολουθούν να είναι νέες, ευάλωτες και πολλές χωρίς έσοδα ακόμα”.

Η εταιρεία ελπίζει επίσης ότι η ιστορία της θα παρακινήσει κι άλλες Startups του τομέα να επιτύχουν τους στόχους τους παρά την κατάσταση. “Όταν μια εταιρεία αποδείξει ότι είναι δυνατόν, σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι”, λέει ο Nadivi. “Ναι, η συλλογή κεφαλαίων ήταν πολύ πιο δύσκολη λόγω του ιού… αλλά ο τελικός στόχος των 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων επιτεύχθηκε και έκλεισε κατά τη διάρκεια αυτών των πρωτοφανών στιγμών”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις