Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Facebook εξαγοράζει την Giphy για 400 εκατ. δολάρια

Το Facebook εξαγοράζει την Giphy, τη δημοφιλή ιστοσελίδα δημιουργίας και κοινοποίησης κινούμενων εικόνων και GIFs, με στόχο να την ενσωματώσει στο Instagram. Η τιμή της εξαγοράς, παρότι δεν ανακοινώθηκε επίσημα, αγγίζει τα 400 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Η Giphy έχει εξελιχθεί σε μια κεντρική πηγή περιεχομένου και τα GIFs του είναι διαθέσιμα σε όλες τις πλατφόρμες του Facebook, καθώς σε άλλες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Η Giphy έχει ήδη, επίσης, λειτουργίες αναζήτησης περιεχομένου στο Instagram και θα συνεχίσει να τις έχει, όντας όμως πλέον μέρος της ομάδας του.

Η Giphy θα συνεχίσει να είναι ταυτόχρονα διαθέσιμο και σε άλλες εφαρμογές του Facebook και οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να ανεβάζουν τα δικά τους GI. Παράλληλα, το Facebook σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί η Giphy με τη δική του επωνυμία και να προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε εξωτερικούς προγραμματιστές. To Facebook σχεδιάζει επιπλέον να επενδύσει στην τεχνολογική ανάπτυξη της πλατφόρμας και να “χτίσει” νέες συνεργασίες τόσο από άποψη περιεχομένου όσο και εταιρειών/ πλατφορμών/ προγραμματιστών κ.ο.κ.

Σημειώνεται ότι η Giphy ιδρύθηκε το 2013 και στην αρχή ήταν απλώς μια μηχανή αναζήτησης για GIFs. Η πρώτη μεγάλη του επέκταση επέτρεψε την κοινοποίηση μέσω Facebook και γρήγορα προστέθηκε η δυνατότητα χρήσης στο Twitter. Σήμερα, σύμφωνα με το Facebook, το 50% των χρηστών της Giphy προέρχονται από τις εφαρμογές του πρώτου, συμπεριλαμβανομένου του Instagram, του Messenger και του WhatsApp.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις