Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GIVMED: Νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση φαρμάκων που περισσεύουν

Παράλληλα, το GIVMED διοργανώνει online εκδήλωση για την έναρξη του προγράμματος Active citizens fund και το έργο "Ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων για το δικαίωμα στη υγεία και το φάρμακο"

Νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σωστή διαχείριση των φαρμάκων που περισσεύουν, υλοποιεί το GIVMED.

Ο στόχος της καμπάνιας είναι η ανάδειξη δύο μεγάλων προβλημάτων:

1. Της πρόσβασης στα φάρμακα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως ανάγκες σε φάρμακα.
2. Της ρύπανση του περιβάλλοντος, που γίνεται από την λανθασμένη ρίψη φαρμάκων στα σκουπίδια.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να δωρίσουν φάρμακα που δε χρειάζονται πια, πριν λήξουν, μπορούν να το κάνουν μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (210 300 7222) και του χάρτη με τα σημεία δωρεάς φαρμάκων, όπου μπορεί κανείς να βρει το κοντινότερο σημείο δωρεάς και να παραδώσει τα φάρμακα που δε χρειάζεται.

Για τα ληγμένα φάρμακα, υπάρχουν ειδικοί πράσινοι κάδοι στα φαρμακεία, στους οποίους γίνεται η συλλογή και σωστή καταστροφή τους.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης χρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και στον
πυρήνα της βρίσκεται το video που δημιούργησαν ειδικά για το GIVMED οι ομάδες της Unlimited Creativity και Indigo View Productions, το οποίο και θα προβληθεί στα μέσα ενημέρωσης ως κοινωνικό μήνυμα.

“Η υγεία είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Όραμά μας είναι η άμεση πρόσβαση όλων στα φάρμακα που χρειάζονται.” δήλωσε σχετικά ο Θανάσης Βράτιμος, συνιδρυτής και υπεύθυνος ανάπτυξης του GIVMED.

Online εκδήλωση για την έναρξη νέων προγραμμάτων

Το GIVMED “εγκαινιάζει” επίσης το πρόγραμμα Active citizens fund και το έργο “Ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων για το δικαίωμα στη υγεία και το φάρμακο”, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 11/6, 16:00 – 17:00.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας αρκεί να συμπληρώσετε τη φόρμα: https://bit.ly/e-event_form και να συνδεθείτε στο Google Meet πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο https://meet.google.com/hrz-wxsi-orw.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις