Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Penta: Χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ για την ψηφιακή τράπεζα των ΜμΕ

Η ψηφιακή τράπεζα για επιχειρήσεις, Penta, σήκωσε χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ που έρχεται να προστεθεί στον γύρο που έκλεισε τον Μάρτιο, στα 18,5 εκατ. ευρώ. Στη χρηματοδότηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι S7V και Presight Capital.

Με τα χρήματα αυτά, η εταιρεία με έδρα το Βερολίνο σχεδιάζει να ενισχύσει την ανάπτυξη του προϊόντος της, συμπεριλαμβανομένη της βελτίωσης της τεχνολογίας, της εξυπηρέτησης πελατών και του μάρκετινγκ. Παράλληλα, θέλει να αξιοποιήσει τα κεφάλαια για να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ψηφιακή τράπεζα προσφέρει σε μικρές επιχειρήσεις γερμανικό IBAN και τρεχούμενο λογαριασμό, χρεωστική Mastercard, και υπηρεσίες όπως η επισκόπηση δαπανών σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της Penta, μια επιχείρηση μπορεί να λάβει κάρτες Mastercard για τους υπαλλήλους της, να ορίσει συγκεκριμένα όρια δαπανών και να προσθέσει αποδείξεις με ένα κλικ.

Ο CEO της Penta, Marko Wenthin δήλωσε σχετικά με τη χρηματοδότηση:  “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε αυτόν τον γύρο και προσθέσαμε τόσο εξαιρετικούς νέους συνεργάτες, στην πλευρά των επενδυτών μας. Ειδικά στην τρέχουσα κρίση του κορωνοϊού, είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν επενδυτές που αναζητούν εξαιρετικές εταιρείες. Με τα νέα κεφάλαια, σκοπεύουμε να επιταχύνουμε την πορεία ανάπτυξης μας στη Γερμανία και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την προσφορά προϊόντων μας για τις ΜμΕ”.

Σημειώνεται ότι πέρυσι οι πελάτες της εταιρείας ξεπέρασαν τις 10.000.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις