Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Viva Wallet στις κορυφαίες Fintech του κόσμου για το 2020

Η ελληνική Viva Wallet είναι ανάμεσα στις 250 κορυφαίες Fintech εταιρείες στον κόσμο, σύμφωνα με σχετική λίστα που δημοσίευσε το CB Insights.

Η εταιρεία, όπως και όλες στη λίστα, επιλέχθηκε, βάσει μια σειράς παραγόντων που περιλαμβάνουν το επιχειρηματικό της μοντέλο και το momentum της αγοράς, δεδομένα που καταχωρήθηκαν από την ίδια, τα λεγόμενα “Mosaic scores”, αλλά και τον αλγόριθμο του CB Insights, που μετρά την “υγεία” αλλά και τη δυνατότητα ανάπτυξης των ιδιωτικών εταιρειών.

Συνολικά, οι εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα έχουν σηκώσει 49,2 δισ. δολάρια σε 900 χρηματοδοτήσεις από το 2015 μέχρι σήμερα. Ανάμεσά τους, είναι εταιρείες όλων των σταδίων, από πιο μικρές (σε αξία) έως μονόκεροι.

Δείτε τις εδώ:

Η Viva Wallet “ψάχνει” 500 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters το οποίο αναφέρει ότι η Viva Wallet βρίσκεται σε φάση αναζήτησης μιας μεγάλης χρηματοδότησης ύψους 500 εκατ. ευρώ με την εταιρεία Jefferies, (η οποία είχε αναλάβει και την προηγούμενη χρηματοδότηση), να έχει ξεκινήσει ήδη την διαδικασία.

H χρηματοδότηση θα γίνει μέσω ενός ειδικού Special Purpose Vehicle (SPV) όπου και θα μεταφερθούν εκεί τα δάνεια που θα προσφέρει η Viva Wallet μέσα σε 24 ώρες από την έκδοσή τους και οι μετοχές του SPV θα προσφερθούν στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο χρηματοδότησης το οποίο μπορεί να είναι “πυξίδα” και για άλλες νεοτράπεζες στην Ευρώπη ενώ με αυτό τον τρόπο η εταιρεία δεν εγγράφει τα δάνεια στον ισολογισμό της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις