Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το “σκάνδαλο” της Gamestop ανέβασε την αξία του Reddit στα 6 δισ. δολάρια

Και η εταιρεία έσπευσε να το εκμεταλλευτεί με μια έξυπνη διαφήμιση στο Super Bowl

Χρηματοδότηση 250 εκατ. δολαρίων από ιδιώτες επενδυτές εξασφάλισε το Reddit, μετά τον “πανικό” που προκάλεσε το προηγούμενο διάστημα η υπόθεση της Gamestop. Με την επένδυση αυτή, της οποίας ηγήθηκε η Vy Capital, η αξία της εταιρείας ανεβαίνει σύμφωνα με εκπρόσωπό της, στα 6 δισ. δολάρια.

Η διάσημη πλατφόρμα, σκοπεύει να αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, να προσθέσει νέα εργαλεία και να αναπτύξει τις υπηρεσίες διαφήμισης που διαθέτει.  Υπενθυμίζεται ότι το Reddit, το οποίο είναι σε λειτουργία από το 2005, επιτρέπει σε όποιον επιθυμεί να αναρτά δημοσιεύσεις και συνδέσμους σε άρθρα και ζητά από την κοινότητα να ψηφίσει θετικά ή αρνητικά. Σήμερα, είναι ένα από τα διασημότερα sites στην Αμερική, από άποψη επισκεψιμότητας.

Το “σκάνδαλο” της Gamestop και… το Super Bowl

Το Reddit βρέθηκε στο προσκήνιο το προηγούμενο διάστημα μέσα από ένα χρηματιστηριακό “παιχνίδι” που παίχτηκε με τη μετοχή της αμερικανικής εταιρείας Gamestop.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα, όταν, μικροεπενδυτές από μια ομάδα της δημοφιλούς πλατφόρμας Reddit με την επωνυμία «WallStreetBets» διαπίστωσαν ότι μεγάλα κερδοσκοπικά funds και επώνυμοι επενδυτές είχαν επενδύσει εκατομμύρια κατά της Gamestop στο Χρηματιστήριο με την πρακτική της ανοιχτής πώλησης – το γνωστό «σορτάρισμα»- αναμένοντας να αποκομίσουν τεράστια κέρδη με την πτώση της μετοχής.

Με βασικό σκοπό να τιμωρήσουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια της Wall Street, οι περισσότεροι από τα 2,2 εκατομμύρια χρήστες της συγκεκριμένης ομάδας πραγματοποίησαν μαζικά ως επενδυτική κοινότητα συναλλαγές μικρής αξίας με την χρήση εφαρμογών, όπως Robinhood και eToro.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η μετοχή της Gamestop να…απογειωθεί, ειδικά όταν πήρε θέση στο θέμα, ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Elon Musk. Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Musk προέβαλε την συγκεκριμένη εκστρατεία των μελών της κοινότητας «WallStreetBets», δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην μετοχή της GameStop που ανέβηκε σχεδόν 40% στη συνέχεια.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η Melvin Capital (το επενδυτικό fund πίσω από το σορτάρισμα) είχε απώλειες κοντά στα 10 δισ. δολαρίων και αναγκάστηκε να δανειστεί για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις τρεχούμενες συναλλαγές της,  οι επενδυτές ζήτησαν κρατικό bailout και επενδυτικά apps συμπεριλαμβανομένης της Robinhood, της SoFi και της Webull, έβαλαν προσωρινούς περιορισμούς στις επενδύσεις που αφορούν τη μετοχή της Gamestop.

Όλο αυτό το περιστατικό, το οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον κοινού και ΜΜΕ για αρκετές μέρες έκανε το Reddit αντικείμενο πολλών συζητήσεων. Έτσι, όταν έφτασε η στιγμή του φετινού Super Bowl, του μεγαλύτερου αθλητικού event στις ΗΠΑ, η εταιρεία δεν μπορούσε να το αφήσει ανεκμετάλλευτο, Με ένα διαφημιστικό κλιπ, το οποίο κόστισε όσο όλο της το διαφημιστικό budget, η πλατφόρμα αναφέρθηκε έμμεσα στο συμβάν λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “δυνατά πράγματα συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι αγωνίζονται για κάτι που πραγματικά θέλουν. Και υπάρχει ένα μέρος γι’ αυτό. Λέγεται Reddit”.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις