Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Wefox: Χρηματοδότηση – μαμούθ για γερμανική Insurtech με all-star ρόστερ επενδυτών

Η γερμανική Insurtech Wefox είδε την αξία της να εκτοξεύεται στα 3 δισ. δολάρια, μετά από χρηματοδότηση – μαμούθ, ύψους 650 εκατ. δολαρίων, που ανακοίνωσε σήμερα. Η αποτίμηση της εταιρείας, η οποία εστιάζει σε προσωπικά ασφαλιστικά προϊόντα, όπως ασφάλειες οχημάτων και σπιτιών, ήταν στα 1,65 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο του 2019.

Το εντυπωσιακό πέρα από αυτό είναι ότι η χρηματοδότηση της εταιρείας ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι προσδοκούσε και συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι επενδυτές. Ανάμεσά τους είναι οι οι OMERS Ventures, G Squared, Mountain Partners, Merian, Horizons Ventures, Eurazeo, Mubadala Capital, Salesforce Ventures, Speedinvest, CE Innovation Capital, GR Capital και Seedcamp καθώς και οι FinTLV, Ace & Co, LGT, Partners Group, EDBI, Jupiter και Decisive, που “μπήκαν” για πρώτη φορά στην εταιρεία.

Επίσης σημαντικό είναι, όπως ανέφερε και ο συνιδρυτής και CFO της εταιρείας, Fabian Wesemann, σε δηλώσεις του, ότι η άντληση των χρημάτων έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα… σε 4 εβδομάδες! Η Wefox πιστεύει ότι μπορεί τώρα που μεγαλώνει, να δημιουργήσει όλο και περισσότερα έσοδα και να κάνει το λεγόμενο ‘disrupt’ στη βιομηχανία των ασφαλειών που όπως λέει έχει μείνει “κολλημένη” στην προ-διαδικτυακή εποχή.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με πολλές σύγχρονες εταιρείες του χώρου, η Wefox δεν βασίζεται αποκλειστικά στην τεχνολογία. Τα περισσότερα προϊόντα της πωλούνται από ασφαλιστές και αυτό μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία διαθέτει 700 αντιπροσώπους που πωλούν τα προϊόντα της αποκλειστικά, ενώ συνεργάζεται με περίπου 5.000 μεσάζοντες που μπορούν να διανείμουν τα προϊόντα της. Με αυτόν τον τρόπο, η Wefox είχε μόνο το 2020 έσοδα 140 εκατ. δολαρίων!

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις