Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H BaseLaunch αναζητά και υποστηρίζει καινοτόμα Biotech projects

Η εταιρεία θα υποστηρίξει με ένα πλήθος παροχών τα projects που θα αναδειχθούν ως τα πιο υποσχόμενα στον τομέα του biotech.

H BaseLaunch αναζητά καινοτόμα βιοφαρμακευτικά projects για να τα υποστηρίξει με χρηματοδότηση έως και 500.000 δολάρια. Η ελβετική εταιρεία βιοτεχνολογίας συμπράττει με επιστήμονες και επιχειρηματίες για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων biotech επιχειρήσεων που κατασκευάζουν θεραπευτικά προϊόντα αιχμής.

Για να το επιτύχει αυτό, συνεργάζεται στενά με βασικούς “παίκτες” από τον τομέα της βιοτεχνολογίας, κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες και επενδυτικά κεφάλαια. Στους εταίρους της περιλαμβάνονται οι Roche, BB Pureos Bioventures, Roivant Sciences, Bridge Bioventures, CSL Behring, Johnson & Johnson Innovation.

Στις αιτήσεις που θα υποβληθούν, η BaseLaunch αναζητά:

  • Πρωτοποριακές καινοτομίες που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για νέες βιοφαρμακευτικές επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο
  • Θεραπευτικά προϊόντα ή θεραπευτικές πλατφόρμες με ενδιαφέρον σε όλες τις μεθόδους και τους τομείς ασθενειών
  • Έργα σε οποιοδήποτε στάδιο, ακόμα και αν το μόνο άτομο που εμπλέκεται είναι ένας μεταδιδακτορικός ιατρός ή καθηγητής σε μια πολλά υποσχόμενη ανακάλυψη
  • Έργα που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση Α’ Γύρου, με στόχο την επέκταση

Η υποστήριξη της BaseLaunch στα projects που θα επιλεχθούν περιλαμβάνει, εκτός από το fund 500.000 δολαρίων, παροχή πρόσβασης στους συνεργάτες της, σε παγκόσμιους βιοφαρμακευτικές, επενδυτές και στο δίκτυο της. Ακόμα, η εταιρεία βοηθά στην έναρξη και την ανάπτυξη επιχειρήσεων έως ότου καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πρώτη τους χρηματοδότηση.

Στις παροχές περιλαμβάνονται επίσης η εξατομικευμένη υποστήριξη για κάθε επιλεγμένο εγχείρημα από την αδειοδότηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ώς τις απαραίτητες υποδομές, καθώς και η εξασφάλιση των κατάλληλων επιστημονικών εργαλείων.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στην ιστοσελίδα baselaunch.ch/apply, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμπληρώσει τα απαραίτητα στοιχεία για το έργο του έως τις 29 Αυγούστου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις