Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Phos σηκώνει 2 εκατ. δολάρια για να “εκδημοκρατήσει” τις πληρωμές με κάρτα

Η χρηματοδότηση από μια μεγάλη εταιρεία θα χρησιμοποιηθεί για επέκταση στην αγορά των ΗΠΑ καθώς και για την επέκταση της ομάδας ανάπτυξης.

Η fintech Startup Phos για ανέπαφες πληρωμές με κάρτα εξασφάλισε χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ λίγο πριν τον Α’ γύρο, στον οποίο ηγήθηκε η διεθνής πλατφόρμα πληρωμών CM.com, η οποία παρέχει λογισμικό cloud για Conversational Commerce (δηλαδή σύγκλιση μεταξύ εφαρμογών συνομιλίας και εμπορίου)

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για επέκταση στην αγορά των ΗΠΑ καθώς και για την επέκταση της ομάδας ανάπτυξης. Η Phos, που ιδρύθηκε το 2018 στη Βουλγαρία από τους Ivo Gueorguiev, Antonina Martinova και Valeri Valtchev, είναι μια Fintech Startup που ανέπτυξε από τις πρώτες υπηρεσίες Software Point of Sale στον κόσμο, το softwarePoS, το οποίο επιτρέπει στους εμπόρους να δέχονται πληρωμές απευθείας στα Smartphone τους.

Η Startup έχει σηκώσει μέχρι στιγμής συνολικά 3,3 εκατ. ευρώ σε δύο γύρους- ο τελευταίος γύρος με επικεφαλής τη CM.com και ο γύρος 1,3 εκατ. ευρώ με επικεφαλής το New Vision 3 (NV3) με έδρα τη Σόφια τον Μάρτιο του 2020. H Phos θα επενδύσει τα 2 εκατ. ευρώ στην επέκταση της ομάδας ανάπτυξης, ώστε να προετοιμαστεί για την είσοδο στην αμερικανική αγορά και το κλείσιμο του Α γύρου αργότερα φέτος.

Σύμφωνα με τον Jeroen van Glabbeek, Διευθύνοντα Σύμβουλο της CM.com, η επένδυση στην Phos και η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα προσφέρει λύσεις επικοινωνίας και πληρωμών από μια πλατφόρμα. Ο ίδιος ανέφερε ότι μαζί θα μπορούσαν να παρέχουν μια λύση πληρωμής μέσω κινητού που είναι οικονομικά προσιτή, εύκολη στη χρήση και προσβάσιμη για τους εμπόρους, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις