Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Plum: Το story πίσω από την πλατφόρμα αποταμίευσης και επενδύσεων

Η ιδέα της Plum, στην οποία συνιδρυτής είναι ο Κύπριος Βίκτωρ Τροκούδης, ήρθε γύρω στα 30 του όταν ο ίδιος είχε αποταμιεύσει αρκετά για να μπορεί να τα επενδύσει σε ένα δικό του πια έργο. Ιδίως η εφαρμογή για saving και investment δραστηριότητες προέκυψε καθώς η πανδημία ενέτεινε την ανάγκη τεχνολογικών μέσων για την διενέργεια πολών οικονομικών εργασιών. 

Μετρώντας την ανάπτυξη της με 2 εκατ. χρήστες όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, η περαιτέρω επέκταση της φαίνεται να αποτελεί κύριο στόχο για την ίδια, έτσι ώστε να διευκολύνει και άλλο τον σύγχρονο τρόπο αποταμίευσης. 

Η fintech εταιρεία στηρίχθηκε τόσο στο ακαδημαϊκό όσο και στο εμπειρικό υπόβαθρο του Βίκτωρ, ο οποίος σπούδασε στο Harvard, εργαζόμενος αρχικά για την Morgan Stanley ως trader, και μετέπειτα ως επικεφαλής εργασιών στην TransferWise 

Η γνώση που απέκτησε από την λειτουργία και την επιρροή ενός τέτοιου οργανισμού, όπως και την εξέλιξη του ώθησε στην δημιουργία της Plum μαζί με τον Άλεξ Μιχαήλ. Ο τελευταίος μοιράστηκε το όραμα να επενδύσει τα χρήματα που είχε στην άκρη σε ένα κοινό σχέδιο και αξιοποίησε την ιδιότητα του ως προγραμματιστής, άρα την κατάρτιση του πάνω στον κώδικα, που τους επέτρεψε να κάνουν την σκέψη τους πραγματικότητα. 

Η εφαρμογή προσφέρει συγκριμένα μια αυτοματοποιημένη διαδικασία αποταμίευσης και επένδυσης, ενώ στην αρχή ήταν ένα chatbot προσθέτοντας στην πορεία την δυνατότητα να επενδύει ο εγγεγραμμένος χρήστης σε funds. Πλέον, η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο προϊόν για stock trading, ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να επενδύει σε μεμονωμένες μετοχές, ίσως και μια κάρτα για αγορές. 

Κάπως έτσι διαγράφεται το μέλλον της εταιρείας, δεδομένου ότι περίπου 60.000 χρήστες εντάσσονται κάθε μήνα στις υπηρεσίες της, με την ίδια να δηλώνει ότι οι αποταμιεύσεις που καταγράφονται διπλασιάστηκαν και μάλιστα το 65% δείχνει να διατηρεί τις οικονομίες του, χωρίς να τις ξοδεύει τουλάχιστον άμεσα. 

Η Plum μέχρι στιγμής έχει αντλήσει τα παραπάνω γύρω στα 23 εκατ. Δολάρια, πρόσφατα από το κορυφαίο VC EBRD & τη Global Brain. Μακροπρόθεσμα, φαίνεται ότι η εταιρεία θα επεκταθεί και αλλού στην Ευρώπη, προκειμένου να διευρύνει την επενδυτική δυνατότητα των κατοίκων της.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις