Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Sandbox δημιουργεί ένα νέο real estate στον κόσμο του metaverse

Έχοντας ως βάση τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών όπως τα NFT, η εταιρεία στοχεύει στο να δημιουργήσει μιας πραγματικά ακμάζουσα οικονομία ψηφιακών "ακινήτων" στους κόλπους της πλατφόρμας.

Ολοένα και περισσότερο μεγαλώνει το ενδιαφέρον των φίλων της τεχνολογίας για επενδύσεις σε ένα διαφορετικού τύπου real estate, το οποίο μάλιστα αναπτύσσεται στους κόλπους του metaverse. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 χρήστες του Sandbox έχουν αγοράσει ψηφιακά “οικόπεδα” στο βιντεοπαιχνίδι που είναι συνδεδεμένο με το blockchain σύμφωνα με τον συνιδρυτή και COO της εταιρείας, Sebastien Borget.

Ο εικονικός metaverse κόσμος του Sandbox ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να παίζουν παιχνίδια, εντός της πλατφόρμας, λάνσαρε τη Δευτέρα την Alpha έκδοση, με το ενδιαφέρον γύρω από το project να αυξάνεται με φρενήρεις ρυθμούς.

“Πιστεύουμε πως οι προοπτικές μιας ψηφιακής αγοράς real estate, υπερέχουν κατά πολύ των αντίστοιχων στον πραγματικό κόσμο, εξαιτίας του ταχύτατου τρόπου με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να συναλλαχθούν. Οι κάτοχοι γης στο metaverse μπορούν να προσαρμόσουν τα “οικόπεδά” με πάρα πολλούς τρόπους. Κάποιοι μπορούν να δημιουργήσουν παιχνίδια στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν άλλοι χρήστες, ενώ άλλοι μπορούν να ανοίξουν ψηφιακές γκαλερί μέσω των οποίων θα μπορούν να πουλούν NFT. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τον ψηφιακό μας κόσμο εκατό τοις εκατό αποκεντρωμένο σε ορίζοντα τριετίας, επιτρέποντας στους χρήστες να συμμετέχουν και να του προσδίδουν αξία. Με άλλα λόγια να είναι οι κυβερνήτες και οι ιδιοκτήτες αυτού του κόσμου” δηλώνει ο συνιδρυτής του Sandbox.

Έχοντας ως βάση τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών όπως τα NFT, η τεχνολογία των οποίων επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν σε χρήμα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, η Sandbox στοχεύει στο να δημιουργήσει μιας πραγματικά ακμάζουσα οικονομία ψηφιακών “ακινήτων” στους κόλπους της πλατφόρμας.

Αυτή τη στιγμή اη τιμή του πιο φθηνού “οικόπεδο” που διατίθεται προς πώληση στο NFT marketplace Openseas φθάνει τα 15.179 δολάρια. Παράλληλα, η τιμή του SAND, του ψηφιακού νομίσματος που έχει λανσάρει η εταιρεία “πατώντας” στο blockchain Εthereum, τετραπλασιάστηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, φτάνοντας τα 8,4 δολάρια πριν υποχωρήσει στα 7,08 δολάρια. Όπως δήλωσε ο Sebastien Borget, που χρήστες που έχουν αγοράσει SAND αυξήθηκε τον Νοέμβριο κατά 400.000. Συνολικά το SAND χρησιμοποιούν πλέον σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Η πλατφόρμα του Sandbox χαίρει υποστήριξης από μεγάλα brand και εταιρείες τεχνολογίας όπως η Adidas, η Atari αλλά και διάσημες προσωπικότητες όπως ο Snoop Dogg. Αυτή τη στιγμή, το Sandbox είναι διαθέσιμο μόνο σε συσκευές Windows, με την εταιρεία να ετοιμάζει και έκδοση για Mac, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Niantic: Η Startup των 9 δισ. δολαρίων που ονειρεύεται ένα διαφορετικό metaverse

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις