Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επάνοδος σε προ-πανδημίας πωλήσεις για τα smartphones το 2021

Η αγορά των smartphones ανακτά τις δυνάμεις της με 1,35 δισ. συσκευές να πωλούνται το 2021, ξεπερνώντας το 2020. Οι συνολικές πωλήσεις θυμίζουν καταναλωτικές τάσεις πριν την πανδημία όπου τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν απασχολούσαν τον κλάδο και οι ελλείψεις στα εξαρτήματα δεν καθυστερούσαν την παραγωγή κινητών όπως για παράδειγμα τα νέα μοντέλα της Apple.  

Κάποτε, δηλαδή το 2019, τα κινητά που “φεύγανε” από τα χέρια των εμπόρων στους καταναλωτές άγγιζαν ένα αντίστοιχο νούμερο, τα 1,37 δισ. Σε σύγκριση με τώρα που τα δεδομένα έχουν αλλάξει σχετικά με τις συνθήκες της αγοράς και της κατασκευής smartphones, η πορεία του χώρου μοιάζει ανοδική αν εξαιρέσει κανείς την υποτονικότητα που επικράτησε το τελευταίο τρίμηνο του 2021.  

Τους μήνες Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, τα smartphones που πουλήθηκαν δεν ξεπέρασαν τα 400 εκατ., συγκεκριμένα έφτασαν μόλις τα 363 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 1% βαθμιαία ανά έτος. Μπορεί η περίοδος αιχμής να προϊδεάζει για κάτι καλύτερο στις αγορές των χρηστών, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε ιδιαίτερα ούτε τότε.  

Δεν παύει βέβαια να διατηρείται η ιεραρχία των κορυφαίων κατασκευαστών smartphone όπως η Samsung, πρώτη με 275 εκατ. πωλήσεις συσκευών, η Apple με 230 εκατ. πωλήσεις και η Xiaomi (191 εκατ.) που κατέχουν σημαντικό μερίδιο στη αγορά.  

Οι εκτιμήσεις θέλουν πάντως την βιομηχανία των smartphones να αναπτύσσεται σταθερά με το άνοιγμα των αγορών διάθεσης τους, τις ανάγκες ψηφιοποίησης των δραστηριοτήτων εν μέσω πανδημίας και την παραγωγή των τσιπ για 5G που πολλοί αναμένουν πως και πως, σηματοδοτώντας το επόμενο κύμα εξέλιξης των συσκευών και της απήχησης τους στο κοινό.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις