Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέες συναντήσεις του Χρ. Δήμα συνδέουν το ελληνικό Startup οικοσύστημα με Ισραήλ

Ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ThessINTEC και του Τεχνολογικού Πάρκου Gav-Yam Negev Tech Park - Innovation BaseCamp του Ισραήλ δημιουργεί νέους συνδέσμους με το Ισραήλ.

Ο υφυπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, Χρίστος Δήμας επισκέφτηκε το Ισραήλ και συγκεκριμένα χώρους και παράγοντες της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο ThessINTEC, το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς στην Θεσσαλονίκη και σημαντικό τεχνολογικό πάρκο του Ισραήλ, Κέντρο Καινοτομίας της Μπερ Σέβα, με στόχο την ανάπτυξη της καινοτομίας, την εμπορική αξιοποίηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων και των προϊόντων τεχνολογίας των δύο χωρών. 

Η σύμπραξη θα αφορά τόσο τα ερευνητικά κέντρα όσο και τα πανεπιστήμια όπως και το Startup οικοσύστημα. Ο Χ. Δήμας επισκέφτηκε για αυτό το Τεχνολογικό Πάρκο της Μπερ Σέβα, Gav-Yam Negev, το αρχηγείο του CERT (Computer Emergency Response Team). Πρόκειται για ένα πάρκο προηγμένων τεχνολογιών, συγκεκριμένα το πιο προηγμένο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του Ισραήλ, το οποίο ξεκίνησε τη δραστηριότητά του τα τελευταία χρόνια.  

Βρίσκεται δίπλα στην πανεπιστημιούπολη της σχολής Ben Gurion και του IDF C4i Branch, στο Beer Sheva, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου διεθνούς πεδίου ευκαιριών για επιστημονική καινοτομία και προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς.  

Στους κλάδους αυτούς περιλαμβάνονται τα αντικείμενα των νέων τεχνολογιών στον κυβερνοχώρο, της μηχανικής μάθησης, της επιστήμης των δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, των καινοτόμων σύνθετων υλικών, των media, του IoT και διαφόρων πρόσθετων ερευνητικών πεδίων που μελετώνται στα προηγμένα ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου Ben Gurion. Το πάρκο αποτελεί επιπλέον κόμβο συνάντησης επιστημόνων, ακαδημαϊκών, ερευνητών, Startuppers και φοιτητών που εργάζονται ασχολούνται π.χ. με το κομμάτι της κυβερνοασφάλειας.  

Ο υφυπουργός ήρθε ακόμη σε επαφή με τον CEO του Margalit StartUp City και της Jerusalem Venture Partners (JVP), με την τελευταία να αποτελεί μια διεθνή εταιρεία VC που ιδρύθηκε το 1993 και ασχολείται με επενδύσεις σε νεοφυείς εταιρείες, εστιάζοντας στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, το enterprise software, τους ημιαγωγούς, την αποθήκευση δεδομένων και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, έχοντας συγκεντρώσει σχεδόν 1,4 δισ. δολάρια σε εννέα κεφάλαια. 

Το Κέντρο Καινοτομίας Margalit Startup City Galil είναι επίσης ένα πρωτοποριακό hub για επενδυτές, πολυεθνικές εταιρείες, προγραμματιστές, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς ερευνητές που συνεργάζονται για τη δημιουργία των επόμενων μεγάλων νεοσύστατων επιχειρήσεων τεχνολογίας τροφίμων και αγροτικής τεχνολογίας.  

Οι επισκέψεις αυτές συμβολίζουν κυρίως την εφαρμογή και υλοποίηση των συνεργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ της εγχώριας Startup κοινότητας με το εξωτερικό με την διαμεσολάβηση πέραν του Χρίστου Δήμα και του προέδρου του ThessINTEC Νίκου Ευθυμιάδη, του καθηγητή και προέδρου του Πανεπιστημίου Ben Gurion, Daniel Chamovitz και του Uzy Zwebner, ιδρυτή και CEO του BaseCamp και συνιδρυτή του Τεχνολογικού Πάρκου της Μπερ Σέβα, οι οποίοι και υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας. 

Διαβάστε σχετικά:

ThessINTEC: Μνημόνιο συνεργασίας με τεχνολογικό πάρκο στο Ισραήλ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις