Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η DoorDash εισάγει πρόγραμμα ανταμοιβής για την βενζίνη των οδηγών

Η εταιρεία delivery DoorDash πήρε μέτρα για να βοηθήσει τους οδηγούς να αντισταθμίσουν τις αυξανόμενες τιμές της βενζίνης. Σε αντίθεση με τις αντίστοιχες εφαρμογές Uber και Lyft, οι οποίες έβαλαν έξτρα χρέωση στους πελάτες για τον ίδιο λόγο, η εταιρεία ανέφερε ότι το πρόσθετο κόστος δεν θα μεταφερθεί στους καταναλωτές.

Η DoorDash δήλωσε μάλιστα ότι όλοι οι οδηγοί στις ΗΠΑ θα λάβουν μια επιστροφή μετρητών της τάξης του 10% για τη βενζίνη μέσω μιας προπληρωμένης χρεωστικής κάρτας Visa για επιχειρήσεις. Έτσι, θα κερδίζουν επιστροφή μετρητών κάθε φορά που χρησιμοποιούν την κάρτα, ακόμη και όταν δεν εργάζονται, γεγονός που αναμένεται να ανακουφίσει τους οδηγούς από τα έξοδα μετακίνησης.

Δεδομένου ότι οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν τα 130 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τις τιμές λιανικής της βενζίνης σε όλη τη χώρα, με την τιμή στην πολιτεία της DoorDash, την Καλιφόρνια, να εκτοξεύεται στα 5,75 δολάρια ανά γαλόνι, η εταιρεία και οι οδηγοί έχουν έρθει αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν για την λειτουργία της υπηρεσίας ride-sharing που προσφέρουν μαζικά.

Πρόσφατα, η Uber και η Lyft ανακοίνωσαν ότι προσθέτουν μια προσωρινή οικονομική επιβάρυνση για τους επιβάτες. Οι διαδρομές της Uber θα συνοδεύονται από μια χρέωση 45 έως 55 λεπτών και οι παραδόσεις Uber Eats θα περιλαμβάνουν μια χρέωση 35 έως 45 λεπτών, δήλωσε συγκεκριμένα η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, ενώ η Lyft δεν διευκρίνισε το ποσό της προσαύξησης κάθε επιβάτη εκπρόσωπος της DoorDash αρκέστηκε στο να πει ότι η εταιρεία επέλεξε να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση που δεν επιβαρύνει τον πελάτη.

Διαβάστε επίσης:

Η Uber βάζει έξτρα χρέωση στις διαδρομές λόγω αυξημένης τιμής βενζίνης

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις