Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 4,4 εκατ. δολαρίων για την νοτιοκορεάτικη RECO Labs

Η νεοφυής επιχείρηση υπόσχεται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία online αγορών στο Metaverse

Κεφάλαιο ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων συγκέντρωσε η εταιρεία RECON Labs προκειμένου να αυξήσει το προσωπικό της και να βελτιώσει την πλατφόρμα PlicAR, η οποία βοηθά στην αυτόματη μετατροπή μιας 2D εικόνας σε 3D. Η νοτιοκορεάτικη νεοφυής επιχείρηση δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, δημιουργώντας τρισδιάστατα μοντέλα AR

Ο πελάτης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει τρισδιάστατα μοντέλα μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς να προαπαιτείται η  γνώση ειδικών δεξιοτήτων, απλώς τραβώντας βίντεο το προϊόν. Τέτοιου είδους μετατροπές διευκολύνουν τους καταναλωτές κατά την διάρκεια πραγματοποίησης των διαδικτυακών αγορών τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα σε 16.000 χρήστες του Snapchat, σε 16 αγορές, το 92% των Gen Zers θέλει να χρησιμοποιήσει AR και VR για online αγορές.

 Η RECON Labs δήλωσε πως σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή δημιουργού 3D το επόμενο έτος. Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν, να ανεβάζουν, να προβάλλουν, να πωλούν και να αγοράζουν 3D περιουσιακά στοιχεία μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας της, όπως το Sketchfab, το οποίο εξαγοράστηκε από την Epic Games το 2021.

Ο CEO της εταιρείας Seong-hoon Ban έκανε σχετική δήλωση: “Θα δημιουργήσουμε μια υπηρεσία που θα μπορεί εύκολα και άνετα να δημιουργεί και να αξιοποιεί τρισδιάστατο περιεχόμενο τόσο απλά όσο οποιοσδήποτε δημιουργεί εικόνες ή περιεχόμενο βίντεο. Το όραμά μας είναι να αναπτυχθούμε ώστε να παρέχουμε κάθε είδους 3D περιουσιακά στοιχεία για AR και το  metaverse”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις