Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

#1 άγνωστος θησαυρός της Ελλάδας η «έξυπνη» Αστυπάλαια

Το νησί, εκτός από «παράδεισος» ιστορικών μνημείων και μοναδικών τοπίων, προσφέρει ευέλικτες και βιώσιμες λύσεις μετακίνησης στου κατοίκους και τους ταξιδιώτες που το επισκέπτονται

Ύμνος» για το ελληνικό καλοκαίρι είναι το νέο αφιέρωμα της δημοφιλούς ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» που αναφέρει πως «δεν είναι υπερβολή να ορίσουμε την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για διακοπές σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 200 ονειρικά νησιά και ένα έθνος που αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και το σπίτι της δημοκρατίας».

Έπειτα από έρευνα, η εφημερίδα προτείνει τους πολυτιμότερους «άγνωστους θησαυρούς» της Ελλάδας που ταιριάζουν στα ειδικά ενδιαφέροντα των Ιταλών ταξιδιωτών. Ανάμεσα σε προτάσεις από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, η «έξυπνη» Αστυπάλαια καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Πρόσφατα η Αστυπάλαια αναδείχθηκε σε νησί-πρότυπο υιοθετώντας και εφαρμόζοντας λύσεις βιώσιμης μετακίνησης σε συνεργασία με την Kosmocar και της Volkswagen Group.

Το πρόγραμμα «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί» αποτέλεσε μια κοινή πρωτοβουλία του Volkswagen Group και της Ελληνικής Δημοκρατίας που έχει στόχο τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό σύστημα κινητικότητας στην Αστυπάλαια με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Για το σκοπό αυτό, το τρέχον σύστημα μεταφορών στο νησί θα αντικατασταθεί από την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, παράλληλα με την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί» οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας απολαμβάνουν μια ειδική επιδότηση και προνομιακές τιμές για να αποκτήσουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν. Προκειμένου να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στο νησί ως μέσο μετακίνησης, οι επιλογές για να διαλέξει κάποιος είναι αρκετές. Μπορεί να επιλέξει μέσα από μια πλούσια γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volkswagen, όπως το ευέλικτο e-up!, το πρωτοπόρο ID.3 και το εντυπωσιακό SUV, ID.4. Όλα αμιγώς ηλεκτρικά και με την πιο προηγμένη τεχνολογία της Volkswagen. Τέλος μέσα στις επιλογές του είναι και το ηλεκτρικό scooter SEAT MÓ 125.

Μάλιστα, τα πρώτα «πράσινα» βανάκια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στο νησί.

Η υπηρεσία «AstyBus» πρόκειται για μια on-demand λύση που θα λειτουργεί στην Αστυπάλαια. Αξιοποιώντας ηλεκτρικά van, ο Δήμος προσφέρει μια άνετη και ευέλικτη εμπειρία μετακινήσεων στους επισκέπτες και τους κατοίκους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα δρομολόγια διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες των επιβατών, σε προνομιακές τιμές.
Το «AstyBus» υλοποιείται από την Πολιτεία σε συνεργασία με τον όμιλο Volkswagen.

Σύμφωνα με το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας, η «πεταλούδα του Αιγαίου» αποτελεί έναν «παράδεισο» ιστορικών μνημείων, γραφικών χωριών, υπέροχων παραλιών, απαράμιλλης γαστρονομίας και εκλεκτών τοπικών προϊόντων, όπως το μέλι και παράλληλα προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους περιπατητές και τους φυσιολάτρες.

«Η ποιότητα υπηρεσιών, το εύρος εναλλακτικών επιλογών, η αυθεντικότητα, το φυσικό κάλλος, οι πράσινες πρωτοβουλίες και οι ενέργειες μας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας έχουν συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ροές από Ελλάδα και εξωτερικό», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, σε σχετική ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις