Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Hertz επενδύει 50 δολ. εκατ. σε παρκαδόρους on demand

Τελικά υπάρχει ένα marketplace για κάθε ανάγκη! Η Luxe φαίνεται ότι έχει και καλή ιδέα και σωστή υλοποίηση αφού η Hertz μόλις επένδυσε 50 εκατ. δολ. στη Startup.

H Luxe έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο και καλύπτει επιλεγμένες πόλεις στις Η.Π.Α. Στοχεύει κυρίως τους επισκέπτες στη πόλη που νοικιάζουν αυτοκίνητα και με 5 δολάρια την ώρα βρίσκει συνεργαζόμενους παρκαδόρους, οι οποίοι παίρνουν το αυτοκίνητο απ’ οποιαδήποτε σημείο, το παρκάρουν σε ασφαλή μέρη, και το παραδίδουν όπου θέλει ο πελάτης.

Προφανώς το παρκάρισμα σε  μια μεγάλη και άγνωστη πόλη είναι προβληματικό και η συνεργασία με την Hertz πολύ λογική και αναμενόμενη κίνηση. Οι συνεργάτες – παρκαδόροι είναι ιδιώτες, εκπαιδεύονται από την Luxe, και εκτός από το παρκάρισμα προσφέρουν πλύσιμο του αυτοκινήτου αλλά και γέμισμα με βενζίνη, άλλη μια σχετικά δύσκολη διαδικασία σε μια άγνωστη πόλη, με πρόσθετο κόστος φυσικά.

Επίσης, για να παραμεριστούν τα όποια ζητήματα ασφάλειας των αυτοκινήτων προσφέρεται ασφάλεια κλοπής, φθοράς και ατυχημάτων για όλα τα οχήματα και τους χρήστες της υπηρεσίας καθώς και η αυτονόητη αξιολόγηση απ΄όλα τα μέρη.

H χρηματοδότηση της Hertz στη Luxe ήταν μέρος του δεύτερου γύρου, έχοντας φτάσει συνολικά τα 75,5 εκατ. δολ. και αποτίμηση 110 εκατ. δολ.. Αν και υπάρχουν και άλλοι ανταγωνιστές φαίνεται μόνο η Luxe έχει καταφέρει να ξεχωρίσει επιδεικνύοντας συνεχή αύξηση στα έσοδα.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η BMW i Ventures, ο επενδυτικός βραχίονας της BMW, επένδυσε αρκετά εκατομμύρια δολάρια στον ανταγωνιστή της Luxe, Zirx, το περασμένο Φθινόπωρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις