Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tripadvisor απολύει πάνω από 900 υπαλλήλους της

Το ένα τέταρτο του ανθρώπινου δυναμικού της

Ενώ η πανδημία συνεχίζει να “χτυπά” την παγκόσμια οικονομία και τη βιομηχανία του κορωνοϊού, η γνωστή σε όλους Tripadvisor, ανακοίνωσε χθες ότι απολύει πάνω από 900 υπαλλήλους της σε όλον τον κόσμο – σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της.

Οι απολύσεις επηρεάζουν περίπου 600 υπαλλήλους σε Αμερική και Καναδά και περίπου 300 σε άλλες τοποθεσίες, ενώ και επιπλέον εργαζόμενοι πρόκειται να τεθούν σε προσωρινή άδεια, σύμφωνα με την εταιρεία.

“Ελπίζαμε ότι η μείωση των δαπανών θα ήταν αρκετή, αλλά καθώς επιδεινώθηκε η πανδημία, έγινε σαφές ότι η εταιρεία έπρεπε να λάβει πρόσθετα μέτρα εξοικονόμησης κόστους”, δήλωσε ο CEO της Tripadvisor, Steve Kaufer, στη σχετική ανακοίνωση.

Πέραν των απολύσεων, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τους περισσότερους υπαλλήλους της να εργάζονται πλέον τέσσερις φορές την εβδομάδα και θα μειώσει τον μισθό τους κατά 20% τους επόμενους τρεις μήνες, προκειμένου να διατηρηθούν 100 περίπου θέσεις εργασίας.

Επιπλέον θα σταματήσει διάφορα προγράμματα που τρέχουν, ενώ θα κλείσει και τα γραφεία της σε Σαν Φρανσίσκο και Βοστώνη, προσωρινά, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους που δούλευαν εκεί να δουλέψουν πλέον ψηφιακά ή από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έξω από τη Βοστώνη.

“Αυτές είναι οι πιο δύσκολες αποφάσεις … που έχω πάρει ποτέ. Αλλά εγώ, και η Εκτελεστική Ομάδα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι απαραίτητες και ανάλογες με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε ως επιχείρηση και ως βιομηχανία”, συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή του ο Kaufer.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Bloomberg, η Tripasdvisor είχε λάβει ήδη μέτρα περικοπής εξόδων, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, απολύοντας περίπου 200 υπαλλήλους τον Ιανουάριο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις