Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η μεγάλη σημασία των επενδύσεων σε data center και το όραμα του Απόστολου Κάκκου

Στην digital εποχή που ζούμε, η συνδεσιμότητα είναι το βασικό συστατικό πολλών υπηρεσιών της καθημερινότητάς, μας και προφανώς του Digital Transformation, των hitech Startups και των Digital Nomads, με χαρακτηριστικά όπως οι υψηλές ταχύτητες και η αξιοπιστία.

Παρά τη γεωστρατηγική θέση της, η Ελλάδα δεν είχε καταφέρει να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις σε αυτό τον τομέα και φυσικά μεγάλο μέρος της ευθύνης είχε η εκάστοτε κυβέρνηση η οποία δεν είχε καταφέρει με τη σειρά της να δημιουργήσει τις συνθήκες για να προσεγγίσει τους μεγάλους παγκόσμιους παίκτες. Τα τελευταία δύο χρόνια προφανώς το κλίμα έχει αλλάξει μια και βλέπουμε μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως επίσης και μεγάλες εξαγορές και επενδύσεις στον κόσμο των Startups από τεχνολογικές εταιρείες και επενδυτικά κεφάλαια παγκόσμιας κλάσης.

Η Lamda Helix υπό την ηγεσία του Απόστολου Κάκκου κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών data center στην Ελλάδα, να παρουσιάσει μεγάλη κερδοφορία και τελικά να προσελκύσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες data center στον κόσμο, την Digital Reality. Για αυτό το λόγο ο Απόστολος Κάκκος είναι στη λίστα των 100 Innovators του Startupper Mag στο τεύχος 22 που μόλις κυκλοφόρησε και μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Helix πέρυσι τέτοιο καιρό σχεδόν, με την υπογραφή της συμφωνίας με την Digital Reality, είχε ανέφερε ότι: «η συνεργασία αυτή θα μας επιτρέψει, όχι μόνο να παρέχουμε στους πελάτες μας τεράστιες δυνατότητες επέκτασης και ανάπτυξης σε 6 ηπείρους, 23 χώρες και 48 πόλεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στην περιοχή μας, συμβάλλοντας στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό και ανάπτυξη της Ελλάδας. Παράλληλα, θα επιταχύνουμε τα σημαντικά αναπτυξιακά επενδυτικά μας πλάνα με νέα world-class data centers καθιστώντας την Ελλάδα ως τον πλέον ανερχόμενο και σημαντικό κόμβο στην νέα Ψηφιακή Εποχή: 5G, Cloud & Big Data, AI, IoT, Industry 4.0».

Το πρώτο νέο data center μετά την εξαγορά, το Athens 3 θεμελιώθηκε χθες στο Κορωπί παρουσία του πρωθυπουργού, μια επένδυση 70 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη σχεδιάζεται και το Athens 4. Το νέο data center σε λίγα χρόνια θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 50.000 servers και να προσφέρει ταχύτατη συνδεσιμότητα σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στους ανωτέρω τομείς κα όχι μόνο. Παράλληλα το όραμα του Απόστολου Κάκκου είναι να γίνει η Αθήνα μια νέα “Μασσαλία”, με το γαλλικό λιμάνι να έχει μεταμορθωθεί σε ένα κέντρο “data gravity” μια και έχει προσελκύσει επίγεια αλλά και υποθαλάσσια δίκτυα δημιουργώντας έναν μεγάλο κόμβο στη Μεσόγειο αλλά και στην Ευρώπη.

Η θέση της Ελλάδας και της Αθήνας μαζί με τις πρόσφατες επενδύσεις Data Center της Microsoft αλλά και όλες οι υπόλοιπες οι οποίες νομοτελειακά θα γίνουν είτε από τους υπάρχοντες παίκτες, όπως για παράδειγμα η Ιταλική Sparkle η οποία πρόσφατα εγκαινίασε το νέο της Data Center στη Μεταμόρφωση με μια επένδυση 20 εκατ. ευρώ, αλλά και την Amazon και Google (που ήδη προετοιμάζονται), θα αναβαθμιστεί σε έναν μεγάλο δικτυακό κόμβο της Ν.Α. Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου κάτι που δράσει εκθετικά θα λέγαμε στη προσέλκυση νέων τεχνολογικών κατά βάσει επιχειρήσεων απ’ ολο τον κόσμο οι οποίες στοχεύουν την ευρύτερη περιοχή και την Μέση Ανατολή αλλά και θα συμβάλει τα μέγιστα στον ακόμα ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της αγοράς.


Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι επενδύσεις σε Data Centers έχουν εκθετικές επιπτώσεις σε μια χώρα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις