Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο Apple Watch, iPad και υπηρεσίες streaming από 4,99 ευρώ παρουσίασε η Apple

Χθες, ο Tim Cook και η ομάδα του παρουσίασαν, από το Steve Jobs Theatre, όλα όσα δημιούργησε η Apple το τελευταίο διάστημα, ξεκινώντας με το νέο Apple Store, το οποίο όπως είπαν “χτίστηκε” από την αρχή.

Στόχος τους είναι ο χρήστης να μπορεί πλέον να περιηγείται πολύ πιο εύκολα από πριν. Έτσι, οι θα εμφανίζονται πιο εύκολα και τα παιχνίδια θα έχουν αναλυτικές πληροφορίες αλλά και hints για το πως ο κάθε παίχτης μπορεί να περάσει κάποιες πίστες ή να μάθει περισσότερα πράγματα για το παιχνίδι. Το ίδιο θα ισχύει και για τις εφαρμογές.

Apple Arcade

Η Apple παρουσίασε επίσης μια νέα πλατφόρμα η οποία θα εστιάζει στα παιχνίδια της εταιρείας και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 19 Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 150 χώρες. Στην πλατφόρμα, η οποία θα ονομάζεται Apple Arcade, θα είναι διαθέσιμα πάνω από 100 παιχνίδια από την πρώτη μέρα με την συνδρομή να κοστίζει στις ΗΠΑ 4,99 δολάρια το μήνα.

Apple Tv

Το ενδιαφέρον στην παρουσίαση “τράβηξε” το πολυσυζητημένο Apple Tv+ το οποίο αποτελεί την “απάντηση” της Apple στο Netflix και σε άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες. Το Apple Tv+ θα έχει δικό του πρωτότυπο περιεχόμενο, μέρος του οποίου επίσης ανακοινώθηκε χθες. Μία από αυτές τις σειρές που θα είναι διαθέσιμες στους συνδρομητές είναι το “See” με τον Τζέισον Μομόα και το “The Morning Show” με την Τζένιφερ Άνιστον και τον Στιβ Καρέλ.

Η τιμή του Apple Tv+ – το οποίο θα λανσαριστεί επίσημα την 1η Νοεμβρίου – θα ξεκινάει από 4,99 δολάρια, ενώ με κάθε αγορά iPhone, iPad, Apple TV ο χρήστης θα λαμβάνει έναν χρόνο δωρεάν συνδρομή στο Apple TV+.

iPad 10.2 inch

Στην οικογένεια των iPad προστίθεται και το νέο iPad το οποίο θα είναι 10.2 ίντσες, με αμφιβληστροειδή οθόνη καθώς η εταιρεία φαίνεται να δίνει μεγάλη σημασία αυτή την φορά στο multitasking.

Σύμφωνα με την Apple, το iPad 10.2 inch έχει 2 φορές μεγαλύτερη δύναμη από έναν υπολογιστή. Συγκεκριμένα το νέο μοντέλο iPad έχει σχεδιαστεί για αυτούς που θέλουν ένα φθηνό αλλά γερό iPad στο οποίο θα μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα.

Σε όλο αυτό το πακέτο προστέθηκε και η δυνατότητα να χρησιμοποιείται το Apple Pen αλλά και το Smart keyboard. Ακόμα με το A10 Fusion chip, ο χρήστης να επεξεργαστεί ένα βίντεο 4K, να παίξει παιχνίδια τα οποία έχουν μεγάλες απαιτήσεις αλλά και να χρησιμοποιήσει εφαρμογές που υποστηρίζουν τη δυνατότητα VR.

Η διάρκεια της μπαταρίας του θα είναι έως και 10 ώρες. Επίσης θα διαθέτει το νέο iPad OS το οποίο σε κάποια χαρακτηριστικά θα είναι όμοιο με το iOS που χρησιμοποιούν οι συσκευές της Apple.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει με τις τιμές να κυμαίνονται από 329 δολάρια.

Apple Watch Series 5

Από την παρουσίαση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα Apple Watches και συγκεκριμένα τη νέα Series 5.

Η σειρά αυτή παρουσιάζει σημαντικές βελτιώσεις και νέα “κόλπα” από την προηγούμενη σειρά. Για παράδειγμα, με τα νέα “έξυπνα” ρολόγια, δεν θα χρειάζεται πια κάποιος να σηκώνει το χέρι του για να του “ανοίγει” η οθόνη και να βλέπει την ώρα.

Η νέα σειρά θα διαθέτει δυνατότητες κλήσεων, μηνυμάτων και ελέγχου μουσικής, μια νέα πυξίδα που θα μπορεί να τοποθετηθεί στην αρχική οθόνη δίπλα στο ρολόι και άλλα μεγαλύτερα εργαλεία πλοήγησης για χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η νέα ενσωματωμένη πυξίδα και η ενημερωμένη εφαρμογή Χάρτες θα επιτρέπουν στους χρήστες να μπορούν να προσανατολίζονται πιο εύκολα και να μπορούν να δουν ακόμα και την κλίση, το γεωγραφικό πλάτος και το τρέχον υψόμετρο.

Τέλος οι έκτακτες κλήσεις στο Apple Watch αναβαθμίστηκαν προσφέροντας την δυνατότητα κατά τη διάρκεια ταξιδιών, οι χρήστες με cellular μοντέλα της Apple Watch Series 5 να μπορούν τώρα να ολοκληρώσουν τις διεθνείς κλήσεις προς υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ανεξάρτητα από το πού αγοράστηκε αρχικά η συσκευή ή αν το cellular σχέδιο έχει ενεργοποιηθεί.

Η διεθνής κλήση έκτακτης ανάγκης λειτουργεί επίσης με ανίχνευση πτώσης, αν είναι ενεργοποιημένη, για να πραγματοποιήσει αυτόματα μια κλήση έκτακτης ανάγκης εάν η Apple Watch αισθάνεται ότι ο χρήστης έχει υποστεί σκληρή πτώση και παραμένει ακίνητος για περίπου ένα λεπτό.

Η τιμή του Apple Watch series 5 με GPS κυμαίνεται στα 399 δολάρια ενώ η έκδοση με το GPS+Cellular κυμαίνεται στα 499. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του θα είναι μέχρι και 18 ώρες.

Πηγή: emeatimes.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις